معاونت علمی و فناوری اعلام کرد بیش از ۸۰۰ شرکت خلاق در کشور فعالیت میکنند.
به گزارش وبنا به نقل از معاونت علمی و فناوری، برنامه حمایت از زیستبوم شرکتهای خلاق به موازات قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان ایجاد شد. شرکتهای خلاق در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی کشور فعالیت میکنند. تا پایان بهار ۱۳۹۹ تعداد این شرکتها، به بیش از ۸۰۰ شرکت افزایش یافت.
بازیگران گوناگونی مانند شتابدهندهها و پردیسهای نوآوری در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور نقش آفرینی میکنند. بیش از ۵ هزار شرکت دانشبنیان فعال در کشور از خدمات این مراکز استفاده میکنند. با توجه به ارزش افزوده بالای صنایع خلاق و فرهنگی در جهان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق را به موازات قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان به پیش برد.
پس از چند سال فعالیت، تعداد شرکتهای خلاق در سه ماهه اول سال جاری به بیش از ۸۰۰ شرکت خلاق افزایش یافت. در این بین، کسب و کارهای دیجیتال با ۳۹۵ شرکت خلاق، بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است. شرکتهای خلاقی که در حوزه بازی، اسباب بازی و سرگرمی فعال هستند با ۱۱۷ شرکت، در جایگاه دوم قرار دارند.
صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری با ۷۴ شرکت، صنایع دیداری و شنیداری با ۷۸ شرکت، صنایع مرتبط با یادگیری، چاپ و نشر با ۱۷ شرکت،گیاهان دارویی و طب سنتی با ۳۷، هنرهای تجسمی و نمایشی با ۸ شرکت، خدمات زیرساختی صنایع خلاق با ۱۷ شرکت، و سایر صنایع خلاق و فرهنگی با ۱۴ شرکت، در جایگاههای بعدی قرار دارند.
شرکتهای خلاق، خدمات بسیار متنوعی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت می کنند. علاوه بر دریافت تسهیلات در حوزههای مختلف، این شرکتها نیز مانند شرکتهای دانشبنیان از انواع کمک هزینهها، مانند کمک هزینه حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی برخوردار میشوند. دریافت مشاوره برای توسعه بازار و انواع معافیتهای مالیاتی و گمرکی، دیگر خدماتی است که به این شرکتها ارائه میشود.