پلتفرم عمدهفروشی آنلاین زودل از روز یکشنبه با درخواست سازمان غذا و دارو فیلتر شد.
به گفته بنیانگذار وبسایت زودل این وبسایت بدون هیچگونه اخطار قبلی و با شکایت سازمان غذا و دارو در کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه فیلتر شده است.
نیما طهرانی در این رابطه به خبرنگار وبنا میگوید: «در پی از دسترس خارج شدن زودل پیگیریهای ما از تیم فنی و اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی نشان داد که مشکلی در فعالیت زودل وجود ندارد و پس از گذشت ۴۸ ساعت متوجه شدیم زودل به درخواست سازمان غذا و دارو فیلتر شده است.زودل در سال ۹۴ با هدف کمک به شرکتهای ایرانی برای صادرات محصولات تولید ایران راهاندازی شد و پس از ۵ سال فعالیت در حال حاضر ۱۶ هزار شرکت ایرانی محصولات خود را در پلتفرم زودل برای صادرات ارائه میکنند. در طول ۵ سال گذشته به تولیدکنندگان ایرانی در زمینه تولید محتوا، ترجمه مطالب پیرامون محصولات و عکاسی صنعتی کمک کردیم و محتوای مربوط به تولیدات ایران را به خریدارهای خارجی ارائه و برای شرکتهای ایرانی بازاریابی کردیم.»
طهرانی با بیان اینکه زودل یک شرکت دانش بنیان است و با مجوز اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی فعالیت میکند، میگوید: «ما ۸ طبقهبندی و گروه کالایی داریم که ۱۶ هزار تولید کننده ایران ۲۴ هزار محصول خود را در آن ارائه میکنند. در حال حاضر به دلیل شکایت سازمان غذا و دارو از ارائه عمده مکملهای غذایی که توسط شرکتهای دارویی صورت میگیرد فروش تمام ۸ گروه کالایی زودل متوقف شده است. در ماه ۲۱ هزار کاربر خارجی برای محصولات ایرانی در زودل درخواست خرید میفرستند. ما به فروشندگان و خریداران کالا تعهد داریم ولی با وجود پیگیریهای مستمر هیچ پاسخ شفافی در رابطه با دلیل فیلتر زودل به ما ارائه نشده است.»
بنیانگذار زودل ادامه میدهد: «همیشه سعی کردیم به طور قانونی فعالیت کنیم و یک برند معتبر داشته باشیم. در روزهای گذشته توافقی با شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان برای ایجاد بستر ارائه کالا به تولیدکنندگان مستقر در این شهرک امضا کردیم ولی در حال حاضر تولیدکنندگان نمیتوانند وبسایت ما را برای ثبتنام و ارائه کالا پیدا کنند و این موضوع به اعتبار برند ما خدشه وارد میکند.»
طهرانی در رابطه با ارائه دارو و مکمل غذایی در پلتفرم زودل توضیح میدهد: «تعدادی شرکت دارویی با هدف صادرات در زودل فعالیت میکنند و کالای خود را در حجم بالا میفروشند. سازمان غذا و داری تصور کرده که در زودل خرده فروشی این محصولات اتفاق میافتد در صورتی که این شرکتها در حجم عمده اقدام به صادرات میکنند. از سوی دیگر ما یک مارکت پلیس هستیم و فروشنده و خریدار به طور مستقیم در زودل با یکدیگر در تماس هستند. سازمان غذا و دارو باید قانون را در زمینه ارائه محصولات دارویی شفاف کند و اگر نیاز به مجوز برای ارائه این محصولات در پلتفرمهای آنلاین وجود دارد شرایط دریافت مجوز را اعلام کند. مشکل پلتفرمها آنلاین با سازمان غذا و دارو مختص ما نیست و تجربه دیگر فعالان این حوزه نشان داده که سازمان غذا و دارو اصرار به اخذ مجوز برای ارائه آنلاین این محصولات دارد ولی مجوز اعطا نمیکند.»
اخبار اکوسیستم استارتاپی را از کانال تلگرام وبنا دنبال کنید
به گزارش وبنا، شکایت دستگاههای دولتی از کسبوکارهای آنلاین در حالی صورت میگیرد که در سال ۹۷ شیوه نامه «تشکیل و نحوه عمل کارگروه کاهش موانع کسب و کارهای مجازی از طریق ساماندهی و کاهش شکایت دستگاه ها به طرفیت آن ها» توسط لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهور به کلیه وزارت خانه ها، سازمان ها، شرکت های دولتی، استانداری ها و سایر دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
در ماده ۱۲ این بخشنامه آمده است: «حسب مصوبه هیأت وزیران، هیچکدام از دستگاه های مشمول اجازه ندارند بدون طرح موضوع در کمیته تخصصی و کارگروه و تجویز شکایت، نسبت به طرح شکایت و درخواست پالایش (فیلترینگ) یا پاسخ به هر استعلام به منظور پالایش (فیلترینگ) اقدام نمایند، در غیر این صورت اقدام مدیرانی که بدون گرفتن مجوز شکایت را امضا کنند به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری جهت رسیدگی ارجاع خواهد شد.»
مطالب مرتبط: