شناسایی ۲۲۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه حمل‌ و نقل هوشمند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

زیست‌بوم فناوری و نوآوری حمل‌ونقل هوشمند در کشور گسترش یافت و در حال حاضر ۲۲۰ شرکت در این حوزه شناسایی شده است.

به گزارش وبنا به نقل از معاونت علمی و فناوری، ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند معاونت علمی یکی از اولویت‌های اصلی خود را توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری حمل‌ونقل هوشمند در کشور قرار داده است. مدلی از حمل و نقل که به دنبال استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطات و اطلاعات در این صنعت است.

سیستم حمل‌ونقل هوشمند به مجموعه‌ای از ابزارها، امکانات و تخصص‌ها از قبیل مفاهیم مهندسی ترافیک، فناوری‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و مخابراتی اطلاق می‌شود که به صورت هماهنگ و یکپارچه به منظور بهبود کارآیی و ایمنی در سیستم حمل‌ونقل به کار گرفته می‌شود.


این صنعت جهانی در ایران نیز با تلاش بازیگران این عرصه روند رو به رشدی دارد. ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند یکی از این بازیگران است که همت کرده و در حال شناسایی زیست‌بوم فناوری و نوآوری این صنعت در کشور است. نتیجه این تلاش‌ها شناسایی ۲۲۰ شرکت‌دانش‌بنیان و ۹ سازمان دولتی با ۴۱ زیر بخش بود.

امروزه مسائل و مشکلات حمل ونقل از قبیل آلودگی‌های زیست محیطی، کاهش منابع انرژی، افزایش خسارتهای ناشی از سوانح و تصادفات، مشکلات نظارت و مدیریت در حمل و نقل برون‌شهری، افزایش زمان تلف شده و روند رشد سریع تقاضای حمل و نقل به ویژه در ساعات اوج درکلان شهرها به یک مشکل جدی تبدیل شده است. به همین دلیل استفاده از فناوری اطلاعات می‌تواند به‌عنوان راهکاری مناسب برای از میان برداشتن معضلات اساسی مدیریت ترافیک و کاهش مشکلات آن باشد.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *