اتحادیه سراسری کسب‌وکارهای مجازی از مهرماه امسال رسما فعالیت خود را آغاز می‌کند

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۶

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی از صدور مجوز تشکیل اتحادیه سراسری مرتبط با این کسب‌وکارها و آغاز به کار رسمی آن از مهرماه خبر داد.

عادل طالبی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه مجوز تشکیل اتحادیه سراسری کسب‌وکارهای فضای مجازی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شده است، اظهار داشت: ثبت‌نام برای رای‌گیری هیات مدیره درحال انجام است و از زمان اعلام فراخوان توسط دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور، تاکنون بالغ بر ۳۰ نفر برای نامزدی در هیات مدیره این اتحادیه ثبت‌نام کرده‌اند.
وی با تاکید براینکه وزارت صنعت متولی تشکیل اتحادیه سراسری صنف کسب‌وکارهای فضای مجازی است، خاطرنشان کرد: در ماه جاری رای‌گیری انتخاب اعضای هیات مدیره این اتحادیه برگزار و پیش‌بینی می‌شود که از مهرماه امسال این اتحادیه به صورت سراسری رسما کار خود را آغاز کند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی درباره مخالفت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با تشکیل این اتحادیه، گفت: جهت‌گیری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای علیه این اتحادیه، از نظر قانونی درست نیست چرا که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای متولی بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار است و در خصوص حوزه کسب‌وکارهای اینترنتی تاکنون اقدام خاصی صورت نداده است.


طالبی با تاکید براینکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای بهترین نهاد نظام‌مند صنفی در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار است، اضافه کرد: اما این سازمان در حوزه کسب‌وکارهای اینترنتی که فعالیتشان را با راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی از سال ۸۲ آغاز کرده‌اند، غفلت کرده و هیچ‌وقت ماهیت این کسب‌وکارها را نپذیرفته است.
وی توضیح داد: در آن زمان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، فروشگاه‌های اینترنتی را ملزم به ثبت شرکت نرم‌افزاری می‌کرد و به این روش، هویت قانونی به فروشگاه‌های اینترنتی می‌داد اما اتحادیه صنف کسب‌وکارهای اینترنتی می‌تواند به صورت مستقیم پیگیر حقوق فعالان این صنف باشد و صاحبان جواز کسب در این حوزه، می‌توانند به عضویت این اتحادیه دربیایند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی با اشاره به ماده ۳۲ قسمت دوم قانون نظام صنفی گفت: طبق این قانون، عضویت اعضا در نظام صنفی رایانه‌ای موجب سلب امتیازات قانونی از اتحادیه و مجامع امور صنفی نمی‌شود و به این ترتیب فروشگاه‌های اینترنتی می‌توانند از اتحادیه مجوز بگیرند.
طالبی با بیان اینکه دستور راه‌اندازی اتحادیه صنف کسب‌وکارهای اینترنتی از سوی اتاق اصناف وزارت صنعت داده شده است، خاطرنشان کرد: طبق آمارها، بالغ بر ۱۷ هزار شرکت مرتبط با کسب‌وکارهای اینترنتی، هم اکنون دارای نماد اعتماد الکترونیکی (E نماد) هستند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب وکارهای اینترنتی با اشاره به اینکه ایجاد اتحادیه سراسری برای حمایت از صنف کسب‌وکارهای فضای مجازی است و تعارضی با فعالیت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ندارد، گفت: صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی در تعامل با سازمان‌ها و ادارات مختلفی همچون اداره مالیات و قوانین مالکیت معنوی، با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند که ایجاد اتحادیه می‌تواند این مشکلات را با سازوکار قانونی حل کند.
به گفته وی طراحان وبسایت، برنامه نویسان، صاحبان کسب‌وکارها و فروشگاه‌های اینترنتی و همچنین ناشران الکترونیک می‌توانند به عضویت این اتحادیه دربیایند. بازار در حال پیش روی به سمت کسب‌وکارهای فضای مجازی است و نیاز به اتحادیه‌ای که پیگیر مطالبات این صنف باشد، احساس می‌شود.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *