نشست هماندیشی با شتابدهندهها و سرمایهگذاران خطرپذیر توسط سازمان نظام صنفی رایانهای کشور باهدف ایجاد فضای تعاملی در سالن الکام استارز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، این نشست با حضور باقر بحری مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ و تیم اجرایی سالن الکام استارز و با مشارکت جمعی از شتابدهندهها و سرمایهگذاران خطرپذیر برگزار شد. از یکسو برنامهها، امکانات و سرویسهایی که امسال برای سالن الکام استارز از سوی سازمان نظام صنفی رایانهای در نظر گرفتهشده است، محور گفتگوها را تشکیل داد و از سوی دیگر شتابدهندهها و سرمایهگذاران بهعنوان شرکتکنندگان این سالن، سوالات، پیشنهادها و خواستههای خود را مطرح کردند.
مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ بیست و سوم ابتدا ضمن قدردانی از حاضران در نشست، به ارایه گزارشی از آخرین وضعیت برگزاری نمایشگاه الکامپ بیستوسوم پرداخت و افزود: امسال تغییرات عمدهای در سالن الکام استارز در نظر گرفتهشده است. اختصاص فضای چهار هزار متری در سالن ۸ و ۹ به استارتاپها موجب شد مرحله داوری اولیه که در سال گذشته به دلیل محدودیت فضای نمایشگاهی وجود داشت، حذف شود. امکانات و تجهیزات حرفهای در فضایی استاندارد در اختیار استارتاپها قرار خواهد گرفت. همچنان آماده دریافت نظرات و ایدههای جدید از سوی فعالان صنف هستیم تا این نمایشگاه را که معتقدیم به صنف تعلق دارد مطابق با خواستههای اعضا و فعالان آن برگزار کنیم.
او در ادامه به لزوم حضور شتابدهندهها و سرمایهگذاران در کنار استارتاپها اشاره کرد و گفت: در الکام استارز این دوره فرصت حضور شتابدهندهها و سرمایهگذاران را در کنار استارتاپهایی که تاکنون از آنها حمایت کردهاند، فراهم ساختیم. آنها میتوانند بهطور کامل جزیرهای در اختیار داشته باشند. شانسی هم در نظر گرفتهشده تا این گروهها بتوانند ضمن استفاده از حمایتها جزیره خود را ایجاد کنند. استارتاپهای تحت حمایت یک سرمایهگذار قادرند در کنار یکدیگر در فضای حمایتی سازمان قرار گیرند و سرمایهگذار هم طبق تعرفههای نمایشگاه غرفهای در کنار آنها داشته باشد و جزیرهای متشکل از هر دو به وجود آورند.
بحری به امکاناتی که در این دوره از نمایشگاه برای سالن الکام استارز پیشبینی شده است، اشاره کرد و افزود: سه استیج برای سه مدل ارایه ایده در نظر گرفتهشده است تا این بخشهای بدون تداخل با یکدیگر فعالیت کنند. فضای کافیشاپ هم نسبت به افزایش متراژ سالن، بزرگتر خواهد شد.
بحری به گروهبندی استارتاپها بر اساس حوزه فعالیت و صنعت اشاره کرد و افزود: این نوع تقسیمبندی دسترسی به هر گروه از استارتاپها و شرایط بازدید از آنها را تسهیل کرده و ازدحام بیمورد جلوگیری میکند. در ادامه از سوی شرکتکنندگان در نشست هماندیشی پیشنهادهایی مطرح شد مبنی بر اینکه در سالن نقشه جانمایی استارتاپها توزیع شود. همینطور پیشنهاد شد پنلها و کارگاههای آموزشی برای استارتاپها در نظر گرفته شود تا آگاهی و شناخت کافی برای ادامه حیات به دست آوردند و شناخت کافی از قدمهای ضروری که برای رشد و تعالی به آن نیازمند هستند را پیدا کنند.
مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ در ابتدا سه مدل فرصت ارایه ایده که در این دوره از الکام استارز پیشبینی شده است را تشریح کرد و گفت: در مدل نخست بر جنبه آموزشی تاکید شده است در مدل دوم بر جنبه رقابتی تکیه دارد و استارتاپها برای دستیابی به یک جایزه خود را در معرض داوری قرار میدهند. مدل سوم فرصت ارایه ایده برای استارتاپهایی است که به دنبال سرمایهگذار برای کسبوکار خود هستند داوران این بخش متشکل از افراد موثر از مجموعههای سرمایهگذار و شتابدهندهها خواهند بود. در ادامه شرکتکنندگان در نشست پیشنهاد دادند تیم داوری برای تمام استارتاپها در مدل رقابتی یکسان باشد و داوران از میان کسانی باشند که کسبوکارشان داوری و سرمایهگذاری روی استارتاپها باشد. امتیازهای داوری بهصورت شفاف و عمومی منتشر شود تا هر استارتاپ موقعیت خود را نسبت به دیگر رقبا بشناسد. همچنین پیشنهاد شد در صورت اعزام استارتاپهای برنده به نمایشگاههای بینالمللی دورههای فشرده برای آنها از سوی سرمایهگذاران و شتابدهندهها برگزار شود و توسط آنها موردحمایت قرار گیرند تا بتوانند با شناخت کافی از بازار جهانی از تمامی فرصتهای موجود استفاده کنند.