مدیرعامل تیزنگر در رابطه با گزارش این استارتاپ از آلودگی هوای تهران توضیح می‌دهد

نیروگاه‌های شهید رجایی و پرند؛ کانون اصلی تولید دی اکسید گوگرد

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹

گزارش استارتاپ تیزنگر که در زمینه خدمات هوشمند فناوری فضایی فعالیت می‌کند از غلظت بالای دی اکسید گوگرد در هوا تهران حکایت دارد.

به گفته مدیرعامل تیزنگر اصلی‌ترین کانون‌های تولید دی اکسید گوگرد در اطراف تهران نیروگاه‌های برق شهید رجایی و پرند است که با توجه به جهت غرب به شرق باد تهران آلودگی حاصل از فعالیت این نیروگاه‌ها وارد آسمان شهر تهران می‌شود و با توجه به وجود کوه‌های اطراف تهران در هوای این شهر ماندگار می‌شود.


 

یاسرعشورزاده، مدیرعامل استارتاپ تیزنگر در گفتگو با وبنا در رابطه با سازوکار تهیه این گزارش توضیح می‌دهد: «همانطور که می‌دانید استفاده از سوخت‌های فسیلی نظیر نفت کوره و مازوت در نیروگاه‌ها تراکم و غلطت بالای دی اکسید گوگرد را به وجود می‌آورد که به مراتب از میزان تولید دی اکسید گوگرد حاصل از استفاده گازوئیل در نیروگاه‌ها بیشتر است. ما در تیزنگر تصاویر ماهواره سنتینل ۵ که یکی از ماهواره‌های آژانس فضایی اروپا است را براساس الگوریتم‌های محصول دانش بنیانمان به نام «سیستم هوشمند مانیتورینگ ماهواره‌ای» تحلیل کردیم. این سیستم که براساس تحقیق و توسعه استارتاپ تیزنگر تولید شده تصاویر ماهواره‌ای را دریافت می‌کند و براساس الگوریتم‌های خود گزارش‌های مختلفی را از این تصاویر  ارائه می‌دهد.»

عشورزاده ادامه می‌دهد: «براساس یک سری زمانی تصاویر ماهواره‌ای را از ۱۵ روز قبل از ۱۳ دی ۹۹ پردازش و میانگین غلظت و تراکم دی‌اکسید گوگرد را محاسبه کردیم. بر این اساس مناطقی که در روز ۱۳ دی ۹۹ تراکم و غلظت دی اکسید گوگرد در آن‌ها بالاتر از میانگین بدست آمده بود نشان از استفاده از سوخت فسیلی نظیر نفت کوره و مازوت داشت که منطبق با مناطقی بود که در آن نیروگاه برق وجود دارد. اصلی‌ترین کانون‌های آزاد شدن دی اکسید گوگرد در هوای تهران نیروگاه‌های برق شهید رجایی و پرند هستند که آلودگی حاصل از فعالیت آن‌ها با توجه به باد غرب به شرق تهران وارد شهر می‌شود و با توجه به وجود کوه‌ها در اطراف تهران در آسمان این شهر می‌مانند.»

بنیانگذار تیزنگر در پایان گفت: «استارتاپ تیزنگر با پردازش و تحلیل اطلاعات ماهواره‌ای گزارش‌های را در زمینه پهنه‌بندی سیلاب، شناسایی آتش، کشاورزی دقیق، پایش چنگل‌ها و منابع آبی، تغییر کاربری‌ها و خدمات شهری و پایش آلودگی هوا منتشر می‌کند.»

گفتنی است استفاده از مازوت در نیروگاه‌های برق توسط مسئولان دولتی نیز تائید شده است.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *