گزارش جدید کافه بازار از بررسی وضعیت بازیها و برنامهها در ۶ ماه نخست سال ۹۹ منتشر شد. در این گزارش برای اولین بار عملکرد شش ماهه سپر امنیت بازار منتشر شده و به دلایل و پیامهای نیاز به اصلاح، رد درخواست، تعلیق، اخطار برنامه های توسعه دهندگان پرداخته شده است. رفتار بروز رسانی و انتشار برنامه و بازی در بازار دیگر بخش مهم گزارش ۶ ماه کافه بازار از اپلیکیشنها و بازیهای ارائه شده در این اپاستور است.
به گزارش وبنا، طبق آنچه بازار اعلام کرده در ۶ ماه نخست سال ۹۹ بیش از ۵/۵ هزار اپلیکیشن جدید در این اپاستور ارائه شده و تعداد کل درخواستهای انتشار و بروزرسانی اپلیکیشنها در بازار ۳۶ هزار درخواست بوده است. همچنین کافه بازار در این بازه زمانی موفق شده است زمان بررسی برنامهها برای انتشار را از ۷۲ ساعت به ۲۴ ساعت کاهش دهد. افزون براین بازار اعلام کرده در این مدت ۳ هزار اپلیکیشن ناقض قوانین بازار را حذف و سپرامنیتی این اپاستور ۶۹۱ اپلیکیشن مخرب را شناسایی کرده است.
انتشار اپلیکیشنهای جدید در بازار بررسی درخواستهای
براساس این گزارش، توسعهدهندگان بازار در شش ماه اول سال بیش از ۱۹ هزار درخواست برای انتشار ۹۹۱۵ برنامه و بازی جدید به بازار ارسال و کارشناسان بازار به طور میانگین هر ماه ۳۲۷۹ درخواست انتشار برنامه و بازی جدید را بررسی کردهاند. همچنین با تغییر قوانین و سیاستهای انتشار برنامهها در سال ۱۳۹۹، نسبت درخواستهای رد شده در مقایسه با دورهی مشابه سال گذشته از ۳۸ درصد به ۲۲ درصد کاهش و نسبت درخواستهای تأیید شده از ۶۲ درصد به ۷۸ درصد افزایش داشته است.
به گزارش کافه بازار در انتهای ششماه، ۵۶ درصد از درخواستهای انتشار برنامه جدید تأیید و منجر به انتشار ۵۵۳۲ برنامه و بازی جدید در بازار شد که ۳۶۸۳ مورد از آنها برای اولین بار در این شش ماه ثبت شده و مابقی برنامههایی بودند که درخواست انتشار آنها قبل از سال ۹۹ ثبت شده و در حال بررسی بودند.
طبق آنچه کافه بازار در گزارش ۶ ماهه خود اعلام کرده بیشترین درخواست انتشار اپلیکیشنهای جدید در دستههای ابزارها، آموزش و خرید و در بین بازیها در دستههای کلمات و دانستنیها،تفننی و اکشن رد شده است.
این اپاستور همچنین ۵ دلیل عمده و پرتکرار رد درخواست انتشار بازی و اپلیکیشن را در این گزارش اعلام کرده است:
۵ دلیل پرتکرار رد درخواست انتشار اپلیکیشنهای جدید در کافه بازار
- نیاز به ارسال تأییدیه از سوی سایت برنامه
- تهدیدآمیز شناخته شده توسط سیستم امنیتی اندروید
- ذکر نکردن منبع برای محتوای ارائه شده در برنامه
- استفاده از دسترسیهای اضافی یا غیرمرتبط با کارکرد برنامه
- نیاز به پیادهسازی قوانین و مقررات حفظ حریم خصوصی کاربران
۵ دلیل پرتکرار رد درخواست انتشار بازیهای جدید در کافه بازار
- تهدیدآمیز شناخته شده توسط سیستم امنیتی اندروید
- کپی از سایر بازیها
- نیاز به ارسال تأییدیه از سوی سایت و یا حساب توسعهدهنده در سایر مارکتهای اندرویدی
- انتخاب دستهبندی اشتباه
- استفاده از دسترسیهای اضافی یا غیرمرتبط با کارکرد بازی
تعداد درخواست بروزرسانی اپلیکیشن و بازی
بخش دوم گزارش ۶ ماه کافه بازار به درخواست بروزرسانی اپلیکیشن و بازی اختصاص دارد. توسعهدهندگان بازار بیش از ۱۷ هزار درخواست برای بروزرسانی ۵ هزار ۹۸۱ اپلیکیشن و بازی به بازار ارسال کردند. یعنی کارشناسان بازار به طور میانگین هر ماه ۲۹۴۸ درخواست بروزرسانی را بررسی کردهاند. کافه بازار اعلام کرده که با بهبود قوانین و سیاستهای بازار، ۷۵ درصد درخواستهای بروزرسانی تأیید شده و وضعیت «نیاز به اصلاح» این درخواستها در
پایان شهریور سال ۱۳۹۹ تا ۲۵ درصد کاهش داشته است.
در بین اپلیکیشنها، بیشترین وضعیت «نیاز به اصالح» در درخواست بروزرسانی دستههای خرید، ابزارها و آموزش و در بین بازیها در دستههای کلمات و دانستنیها، تفننی و کودک ثبت شده است.
۵ دلیل پرتکرار «نیاز به اصالح» درخواستهای بروزرسانی برنامهها
- استفاده از دسترسیهای اضافی یا غیرمرتبط با کارکرد برنامه
- استفاده از عبارات و کلمات غیرمرتبط با محتوای برنامه در صفحهی توضیحات آن در بازار
- تمامی حقوق منبع ذکرشده محفوظ است
- انتخاب دستهبندی اشتباه
- تهدیدآمیز شناخته شده توسط سیستم امنیتی اندروید
۵ دلیل پرتکرار «نیاز به اصالح»درخواستهای بروزرسانی بازیها
- استفاده از عبارات و کلمات غیرمرتبط با محتوای بازی در صفحهی توضیحات آن در بازار
- استفاده از دسترسیهای اضافی یا غیرمرتبط با کارکرد بازی
- بسته شدن اجباری بازی (باگ)
- وجود مشکل در عملکرد پرداخت درونبرنامهای
- ارجاع به سایر مارکتهای اندرویدی در بخش تبلیغات
به گزارش کافه بازار، اپلیکیشنهای امور مالی با ۵٫۲ بار بروزرسانی و بازیهای استراتژی با ۴٫۸ بار بروزرسانی در طول شش ماه بیشترین تعداد بروزرسانیها را در بین سایر اپلیکیشنها و بازیها دارند. در ۶ ماه نخست سال ۹۹ اپلیکیشن پنتل رکورددار بیشترین بروزرسانی اپلیکیشن را به طور میانگین با ۳۰ بروررسانی و بازی گلپری رکورددار بیشتری بروزرسانی بازی با به طور میانگین ۲۸ بار بروزرسانی بوده است.
پیامهای «تعلیق» و «اخطار» ارسال شده در دستههای مختلف
بخش آخر گزارش ۶ ماه نخست بازار از اپلیکیشنها و بازیها به موضوع پیامهای «تعلیق» و «اخطار» ارسال شده اختصاص دارد. کافه بازار اعلام کرده به دلیل نقض قوانین بازار و جلوگیری از بروز مشکلات امنیتی برای کاربران، در مجموع ۳۱۷۸ پیام اخطار و تعلیق به توسعهدهندگانارسال شده که ۱۴ درصد مربوط به بازیها و ۸۶ درصد مربوط به اپلیکیشنها بوده است. همچنین در پاسخ به ارسال پیامهای اخطار و تعلیق برنامهها، ۲۰۱۹ درخواست رفع اخطار و تعلیق از سوی توسعهدهندگان ارسال شده بود که تنها ۵۵ درصد آن ها، موارد ذکر شده را رفع کرده بودند. کارشناسان بازار این درخواستها را به طور میانگین در ۱۰ ساعت بررسی و پاسخ دادند.
۵ دلیل پرتکرار حذف اپلیکیشنها و بازیها
- بدافزار شناخته شدن توسط سپر امنیت بازار
- ارسال متعدد اعلان تبلیغاتی
- کپی از سایر برنامهها
- محتوای خلاف عرف
- نقض قوانین اجرای پرداخت بازار
اخبار اکوسیستم استارتاپی را از کانال تلگرام وبنا دنبال کنید
۵ دلیل پرتکرار ارسال اخطار یا تعلیق اپلیکیشنها و بازیها
- مشکل در عملکرد اصلی اپلیکیشن
- تهدیدآمیز شناخته شده توسط سیستم امنیتی اندروید
- بدافزار شناخته شده توسط سپر امنیت بازار
- استفاده از عبارات و کلمات غیرمرتبط با محتوای برنامه در صفحهی توضیحات آن در کافهبازار
- نیاز به پیادهسازی قوانین و مقررات حفظ حریم خصوصی کاربران
کافه بازار اعلام کرده که ۸ درصد تخلفات اپلیکیشنها و بازیها از طریق گزارش کاربران بازار شناسایی شدند. همچنین ۶۹۱ برنامه مخرب توسط سپر امنیت بازار شناسایی و بلافاصله از بازار حذف و به کاربرانی که آنها را نصب کرده بودند، اعلانی ارسال شده تا نسبت به حذف اپلیکیشن از روی دستگاه خود اقدام کنند. در این راستا در شش ماه گذشته کافه بازار ۴۲۵۶ اپلیکیشن و بازی را از بازار حذف کرده است. ۶۰ درصد این اپلیکیشنها مربوط به تنها ۱۲ حساب توسعهدهنده بوده که این حسابها به دلیل تخلفات مکرر مسدود شدهاند.
سپر امنیت بازار: شناسایی اپلیکیشنهای مخرب و هشدار برای حذف آنها
به گزارش کافه بازار اپلیکیشنهای مخرب شناسایی شده در سپر امنیت بعد از حذف از بازار و هشدار به کاربران به طور میانگین ۵۱ درصد کاهش داشته است. بازار با استفاده از ابزارهای گوناگون ارزیابی امنیت همچون ۱۰ آنتی ویروس، شامل Kaspersky، Lookout و Bitdefender ،بررسی کارشناسان،
گزارشهای کاربران و مراجع امنیتی، رفتارهای مخرب اپلیکیشنها پس از انتشار را به صورت مداوم و خودکار رصد و شناسایی کرده، آنها را از بازار
حذف میکند و به کاربرانی که پیشتر آن را نصب کردهاند، هشدار و پیشنهاد میدهد که آن برنامه را پاک کنند.
مطالب مرتبط: