رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: سامانه ثنا مهمترین دستاورد دستگاه قضایی است که بالغ بر ۲۰ میلیون نفر از شهروندان در این سامانه ثبت نام کردهاند.
دکتر شهریاری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی الکامپ اظهار کرد: قوه قضاییه و تمام نهادهای زیرمجموعه قوه قضاییه در نمایشگاه الکامپ حضور جدی داشتهاند.
وی افزود: سامانه ثنا مهمترین دستاورد دستگاه قضایی است که بالغ بر ۲۰ میلیون نفر از شهروندان در این سامانه ثبت نام کردهاند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ادامه داد: بعد از شبکه بانکی، بزرگترین شبکه گسترده ملی مربوط به قوه قضاییه است که مجموعه اطلاعات پیرامون پروندههای دستگاه قضایی از طریق این شبکه ثبت و ضبط شده است.
شهریاری ادامه داد: اطلس جرایم در کشور به تفکیک شعب در اختیار مدیران شهرها قرار خواهد گرفت که در برنامه ریزی و مدیریت در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی موثر است.
احراز هویت قطعی از طریق سامانه الکترونیک فراهم شده است
وی با بیان اینکه احراز هویت قطعی از طریق سامانه الکترونیک فراهم آمده است، گفت: اولین مرکز شتاب دهنده کسب و کارهای نوپا در قوه قضاییه را راه اندازی کردیم تا انشاءلله از ظرفیت جوانان کشور برای طرحهای تحولی استفاده کنیم و امروز تفاهم نامهای با معاونت پیشگیری و شرکت حامی در این رابطه منعقد خواهد شد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان داشت: ارائه خط تولید انبوه پابند الکترونیک به همراه نرم افزار آن از دیگر دستاوردهای مرکز آمار بوده است که سال گذشته ۴۷۵ زندانی از این دستاورد استفاده و در محدوده معین محصور شدند و ۳۰۰ نفر از این تعداد حبس خود را گذرانده اند.
نرخ نفوذ ابلاغ الکترونیکی امروز بالغ بر ۸۰ درصد است
وی خاطرنشان کرد: نرخ نفوذ ابلاغ الکترونیکی امروز بالغ بر ۸۰ درصد است و امیدواریم این عدد به حدود ۱۰۰ درصد برسد.
دکتر شهریاری گفت: سازمانهای وابسته به قوه قضاییه همچون سازمان پزشکی قانونی، روزنامه رسمی، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان ثبت اسناد دستاوردهای خود را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته اند.
آخرین وضعیت سامانه ثبت اموال مسئولان
وی در ارتباط با سامانه ثبت اموال مسئولان گفت: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه مسئول ایجاد این سامانه است، در حال حاضر طراحی این سامانه تقریبا تکمیل شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ادامه داد: نوع بانک اطلاعاتی که قرار است اموال مسئولان در آن ثبت و ضبط شود با شرکتهای دانشگاهی امنیتی مورد مشاوره قرار گرفته است تا از نظر امنیتی امنیت لازم در سامانه دیده شود.
دکتر شهریاری گفت: همچنین با شرکتهایی گفتگو شده که بعد از راه اندازی سامانه، یک پایلوتی راه اندازی میشود و این پایلوت در شبکه ملی عدالت راه اندازی خواهد شد که از طریق اینترنت دسترسی ندارد تا ما مطمئن شویم امنیت این سایت تضمین شده است، بعد از اینکه از این پایلوت در شبکه ملی عدالت پاسخ گرفتیم، پروژه دیگری به صورت هم عرض تعریف شده که احیانا اگر برای برخی از شهروندان حضور در دادگستری مشکل است، بتوانیم با تضمین امنیت از طریق شبکه اینترنت نیز این دسترسی را بدهیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: طرح دوم از امنیت بالایی برخوردار است و با استفاده از زیرساخت زبان برنامه ریزی جاوا انشاءلله تضمین بیشتری برای امنیت خواهیم داشت، به محض اینکه این سایت راه اندازی شود از طریق اینترنت این سامانه در اختیار مدیران قرار خواهد گرفت، اما قبل از آن و تا دستیابی به سامانهای که تضمین امنیت لازم را داشته باشد، این سامانه در شبکه ملی عدالت در داخل دادگستریها راه اندازی خواهد شد و از قضات و همکاران خود کار را شروع خواهیم کرد و کار پایلوت میشود، انشالله تا یک ماه دیگر پایلوت اولیه این کار افتتاح خواهد شد.
تفاهم نامهای در زمینه راه اندازی اولین شتاب دهنده مرکز کسب و کار قوه قضاییه
در پایان این نشست تفاهم نامه ای در رابطه با راه اندازی اولین شتاب دهنده مرکز کسب و کار قوه قضاییه، هویت سنجی الکترونیکی با مرکز آمار و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، شرکت حامی منعقد شد.
منبع: میزان