پی پینگ از جلوگیری از۳۰ میلیارد ریال کلاهبرداری و تشکیل ۳۲۰ پرونده در مراجع قضایی به واسطه الگوریتمهای هوشمند پیپینگ خبر داد.
به گزارش وبنا، متن این خبر به شرح زیر است:
داستان تلخ کلاهبرداریهای آنلاین، ربودن اطلاعات کارت بانکی یا در اصطلاح کپی کشیدن از کارت گرچه هر روز تکرار میشود اما هنوز به قوت خود باقیست. اخیراً پلیس فتا در گزارشی اعلام کرد که در نیمه اول سال ۱۳۹۷، ۲۰ تا ۲۵ هزار پرونده برای برداشت غیرمجاز از حساب بانکی تشکیل شده است!
براساس گزارشهای همین مرکز، فیشینگ عامل شکلگیری یکسوم جرائم سایبری در کشور و بیشترین آمار تخلف، مربوط به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی (کلاهبرداری اینترنتی) است. کاربران به دلیل نداشتن آگاهی کافی به صفحات جعلی پرداخت هدایت میشوند و برای خرید پیشنهادهای وسوسهبرانگیز تمام اطلاعات کارت بانکی خود را در اختیار شیادان قرار میدهند.
تکرار آزاردهنده گناه آهنگر در بلخ و فیلتر کردن پرداخت یار در شوشتر!
در کلاهبرداری اینترنتی، کاربر پیش از برداشت غیرمجاز نمیداند که اطلاعات خود را در اختیار فرد دیگری قرار داده است. پس از اولین برداشت توسط کلاهبردار، مالباخته به بانک و پلیس فتا مراجعه میکند و متوجه کلاهبرداری میشود. در چنین شرایطی یکی از اقدامات پلیس فتا مسدود کردن حساب شرکت پرداخت یارها و یا فیلتر سرویس است. حال آنکه اتفاق پیش آمده به دلیل ضعف یا کوتاهی شرکت واسط نبوده است.
راهکار کاهش کلاهبرداریهای اینترنتی چیست؟
اگر بخواهیم بصورت عمومی برای کاهش جرائم سایبری تلاش کنیم، اولین قدم آگاهی کاربران است. حتی اگر از نسل کاربران اتاقهای چت یاهو یا دریافت ایمیلهای فورواردی نباشید باز هم این روزها پیامهای وسوسهبرانگیزی دریافت میکنید که هوش از سرتان میبرد.
آن روزها بیل گیتس برای شما نامه شخصی میفرستاد و خبر برنده شدن به شما میداد و امروز در اپلیکیشنهای موبایلی، سایتها و شبکههای اجتماعی به بهانه خرید شارژ شگفتانگیز، شرط بندی، دریافت هدیه و … شما را به صفحات جعلی پرداخت هدایت میکنند. در مطلب” فیشینگ چیست و فیشر کیست؟” به خوبی درباره نحوه دزدی اطلاعات حساب بانکی و اطلاعات شخصی توضیح دادهایم.
البته جرایم سایبری محدود به ایران نیست، براساس گزارش منتشر شده در سایت دِاساسال استور مبلغی بالغ بر ۱.۵ تریلیون دلار از مجموع جرایم سایبری رخ داده درسراسر دنیا در سال ۲۰۱۸ بدست آمده است. بیشترین جرایم مربوط به بازارهای غیرقانونی آنلاین، آیپی دزدی و افشای راز، فروش اطلاعات، جرایم بر بستر سرویسهای ارتباطی و بدافزارها بوده است.
اما مسئولیت اصلی کاهش کلاهبرداری اینترنتی بر دوش سیستم بانکی است. در حال حاضر در سیستم بانکی دنیا با اعتبار سنجی تراکنشها، برداشت اتوماتیک از حساب مقصد و مدت زمان تسویه طولانی امکان پیگیری را برای کاربران آسان کردهاند. گرچه این شیوه نیز هنوز نتوانسته کلاهبرداری آنلاین را از بین ببرد اما مسیر کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز از حساب را ناهموارتر کرده است.
خوشبختانه مقرر شده است که از خردادماه ۱۳۹۸رمز دوم ثابت حذف شود و رمز دوم یکبارمصرف فعال شود. پلیس فتا پیشبینی کرده است با رمز یکبارمصرف میزان جرائم این حوزه از ۳۵ درصد به ۵ درصد کاهش پیدا کند.
هشدار پیپینگ به کلاهبرداران؛ ما الگوی رفتاری شما را بهخوبی میشناسیم!
مرحله بعدی کلاهبرداری اینترنتی از جایی آغاز میشود که کلاهبردار شروع به برداشت از حسابهای دزدی میکند. یکی از بسترهای سهلالوصول برای عاشقان fraud یا کلاهبرداری، اپلیکیشنهای کارت به کارت و سیستمهای پرداخت آنلاین است.
کلاهبرداران به عنوان یک کاربر عادی در این سرویسها ثبت نام کرده، درگاه بانکی دریافت میکنند و یا از طریق اپلیکیشنها در یک بازه زمانی مشخص پول را از حساب مالباختگان خارج و به حساب خود واریز میکنند. در برخی از موارد نیز کلاهبرداران با انجام خرید اینترنتی مبلغ مورد نظر را از کارت برداشت میکنند. این تمام ماجرا نیست.
خوشبختانه یا متاسفانه برخی از این کلاهبرداران عضو پیپینگ نیز میشوند. در مقام یک کاربرِ خوب، حساب کاربری میسازند و تلاش میکنند تا با استفاده از اطلاعات کارتهای دزدی، پول را به حساب خود واریز کنند اما در بسیاری از مواقع موفق نمیشوند.
جلوگیری از ۳۰ میلیارد ریال کلاهبرداری اینترنتی و برگشت پول به ۳۲۰ مال باخته
در ۲ سال اخیر پیپینگ با دادهکاوی و بررسی رفتار کاربران به الگوریتم جامعی برای تشخیص کلاهبرداران اینترنتی رسیده است. خبر خوب آنکه در بیش از ۹۰% استعلامهای ارسالی فتا به پیپینگ درباره برداشت غیرمجاز، حساب کاربر متخلف پیش از اعلام فتا توسط سیستم پیپینگ مسدود شده بود.
خوشحالیم که اعلام کنیم الگوریتمهای هوشمند پیپینگ توانستهاند از ۳۰ میلیارد ریال کلاهبرداری و تشکیل ۳۲۰ پرونده در مراجع قضایی جلوگیری کنند.
صرفه جویی در صدها ساعت کار کارشناسان پلیس فتا و قضات، برگشت پول به۳۲۰ مالباخته در سریعترین زمان ممکن، شناسایی متخلفان و مهیا نشدن شرایط وقوع جرم تنها بخشی از نتایج الگوریتمهای هوشمند پیپینگ است.
صداقت و شفافیت در تمامی تراکنشهای مالی و حفظ امنیت اطلاعات مشتریان در فعالیتهای تجاری پیپینگ از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است. هدف ما در پیپینگ کسب حداکثری رضایت کاربران و تلاش برای توسعه امن فینتک در ایران است. بر همین اساس از همکاری با پلیس فتا و مراجع ذیصلاح با در اختیار قراردادن الگوریتم جامع شناسایی کلاهبرداران استقبال میکنیم.