وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در شرایط تحریم حوزه ارتباطات از رونق خوبی برخوردار است گفت: امروز بستهای ۱۴ بندی به تصویب رسید که بخشی از آن به موضوع فضایی و فناوری اطلاعات در زمینه تسهیل کسب و کارهای نوپا مربوط بود.
به گزارش وبنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالهای اخیر و به خصوص پنج سال گذشته توسعه قابل توجهی داشته است، گفت: در پنج سال اخیر با همکاری بخش خصوصی و دولتی در این حوزه حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که ۳۰ درصد مربوط به دولت است و ۷۰ درصد آن را بخش خصوصی انجام داده است.
وی با بیان اینکه با وجود تحریم ها حوزه ارتباطات رونق خوبی گرفته است، افزود: توسعه زیرساخت های ارتباطی نقش زیرساخت توسعه دیگر حوزه ها را بر عهده دارد. بخش ارتباطات بر اثر وضع تحریم ها و افزایش نرخ ارز با تلاطم هایی مواجه شده است و موضوع جلسه امروز اثرات این تلاطم و نحوه مدیریت آنها برای ادامه مسیر بود.
آذری جهرمی با بیان اینکه حجم بازار در سال گذشته ۳۶ هزار میلیارد بوده و پیشبینی ما برای امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: بنابود امسال دولت بصورت مستقیم ۶۴۰۰ میلیارد تومان از ۴۰ هزار میلیارد را برای هزینه ها تامین کند و برای سال جاری پیشبینی ما رسیدن به این میزان است اما تلاطم پیش روی بازار ارز حوزه توسعه را کند میکند و اهداف پیشبینی شده در برنامه ششم با این نرخ رشد ارز قابل دستیابی نیست.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه درآمد حوزه ارتباطات و فناوری ارتباطات صددرصد ریالی اما بخش اعظم هزینههای آن ارزی است، خاطرنشان کرد: این موضوع نیاز به ورود بخش دولتی برای تسهیلات دارد. بخش اول این است که هزینههای توسعه را در کشور کم کنیم که بخشی از آن شامل مالیات اپراتورها و هزینههای گمرکی می شود. ضمن اینکه دولت و شرکت مخابرات ایران هم سهم دارند.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز پیشنهاداتی را که سازمان برنامه و بودجه و وزارت ارتباطات داشتند بررسی و ارائه کردیم و در نهایت بستهای ۱۴ بندی به تصویب رسید که البته همه آن در حوزه ارتباطات نبود و بخشی از آن به موضوع فضایی و فناوری اطلاعات در زمینه تسهیل کسب و کارهای نوپا مربوط بود.
وزیر ارتباطات درباره طرح «نوآفرین» نیز گفت: طرح« نوآفرین» که نزدیک به سه ماه است در دولت مانده و به تصویب نرسیده است باید اجرایی شود و ما در کمیسیون اقتصاد منتظر ارسال به دولت هستیم که در جلسه پیرامون آن صحبت شد تا این طرح هر چه سریعتر موانع و اشکالاتش برطرف شود تا به نتیجه برسیم.