اولین کنفرانس خبری چهارمین جشنواره وب سایت های ایران یکم آبانماه در ساعت ۵ بعدازظهر در محل دبیرخانه این جشنواره برگزار گردید.
در این کنفرانس خبری جهانگیر آقازاده، محسن ملایری و علیرضا لاهیجانیان به معرفی اهداف و برنامه های جشنواره وب ایران پرداختند.
در این مراسم ابتدا جهانگیر آقازاده دبیر جشنواره در خصوص اهداف کلی و اهمیت برگزاری این جشنواره در سطح ملی سخن گفت. وی ضمن توضیح اهداف جشنواره به اضافه شدن بخش های جدید در جشنواره اشاره کرد. آقازاده با اشاره به اهمیت افزایش محتوای فارسی در فضای مجازی٬ برگزای این جشنواره را راهی برای تشویق تولید کنندگان و ایجاد فضای رقابت با هدف افزایش کیفیت برشمرد. وی امکان دسترسی به اینترنت بر روی موبایل و تلویزیون های هوشمند را از روندهای مهم در گسترش فضای مجازی دانست و از افزوده شدن شاخه های موبایل و تلویزیون های هوشمند در این دوره از جشنواره خبر داد.
دبیر چهارمین جشنواره وب ایران در پایان سخنان خود از حمایت ها و رهنمودهای مرکز توسعه رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد در صدور مجوز جشنواره تشکر کرد و افزود ما در جشنواره امیدواریم این حمایت ها از سوی این سازمان و دیگر نهادهای وابسته بیشتر گردد. وی همچنین از حمایت های خانه فعالان مجازی در برگزاری این دوره از جشنواره تقدیر نمود. آقازاده اشاره کرد تشکر ویژه ای نیز باید از حامی ویژه جشنواره شرکت گلدیران٬ نماینده ال جی نمود که با درک اهمیت این رویداد در سطح ملی اقدام به حمایت از این جشنواره نموده است. وی در ادامه سخنان خود از شرکت خاورزمین سیستم و پایگاه خبری وب سایت های ایران (وبنا) بعنوان برگزار کنندگان این جشنواره قدردانی نمود. در پایان آقازاده با اشاره به آغاز رسمی جشنواره از آمادگی جذب حمایت شرکت های دولتی و خصوصی در برگزاری هر چه با شکوه تر این رویداد بزرگ خبر داد.
در ادامه محسن ملایری٬ مسئول ستاد اجرایی و دبیرخانه جشنواره با اشاره به تاریخچه آغاز این جشنواره گفت دور اول این جشنواره توسط پایگاه خبری وب سایت های ایران پایه ریزی و رقابت محدودی بین ۵۰ وب سایت منتخب فارسی انجام شد که داوران ۱۰ سایت برتر را معرفی کردند. در سال ۱۳۸۸ که دومین دوره جشنواره برگزار شد و ثبت نام به حالت آزاد درآمد تعداد ۸۰۰ وب سایت ثبت نام نموده که برترین ها در ۱۷ شاخه انتخاب گردیدند. در سال گذشته که دوره سوم جشنواره وب ایران بود استقبال خوبی از جشنواره انجام شد که نهایتا تعداد ۲۲۰۰ وب سایت ثبت نام و در ۵۴ شاخه مختلف از برترین ها تقدیر گردید.
ملایری سپس به تشریح اهداف برگزاری این جشنواره پرداخت. تشویق تولید محتوای فارسی در فضای اینترنت منطبق بر فرهنگ اسلامی ایرانی٬ ایجاد فرصت سالانه برای رقابت کیفی و کمی در بین وب سایت های فارسی٬ تشویق وب سایت های ایرانی جهت رشد و شکوفایی و شناسایی نخبگان و کارآفرینان برتر در حوزه وب و اینترنت- فراهم آوردن محیطی برای همدلی و هم افزایی بین مدیران و صاحبان وب سایت های ایرانی را از اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
ملایری همچنین با اشاره به برنامه های متنوع این دوره از جشنواره٬ از رشد و گستردگی آن نسبت به دوره های پیش خبر داد. وی افزود معرفی برترین ها در هر شاخه به انتخاب داوران و به انتخاب مردم٬ مراسم تقدیر از برندگان٬ کنفرانس یک روزه وب به همراه ارائه مقالات و سخنرانی های کلیدی٬ برگزاری کارگاه های متعدد علمی و تخصصی در کنفرانس وب همراه با ارائه مدرک٬ نمایشگاه جانبی کنفرانس وب و کتاب جامع اطلاعات وب سایت های فارسی از برنامه های این دوره از جشنواره می باشد.
مسئول کمیته اجرایی چهارمین جشنواره وب ایران با اشاره به افزوده شدن شاخه های موبایل و تلویزیون های هوشمند از تنوع بالای گروه های این دوره از جشنواره خبر داد. وی برخی از این گروه ها را مانند گروه بانکداری الکترونیک٬ سازمان های دولتی٬ بازی و سرگرمی و ده ها گروه دیگر را در شاخه وب سایت های موضوعی و بهترین استفاده از عکس یا بهترین ایده سال را در شاخه وب سایت های غیر موضوعی نام برد. در شاخه موبایل گروه هایی مانند بهترین فروشگاه تحت موبایل٬ بهترین نرم افزار تحت موبایل یا بهترین نسخه موبایل وب سایت و در شاخه تلویزیون های هوشمند٬ سبک زندگی٬ آموزشی٬ بازی و تفریح و سرگرمی معرفی شدند. ملایری تاکید کرد که لیست کامل گروه های جشنواره در وب سایت آن به آدرس www.IranWebFestival.com موجود است. مسئول دبیرخانه این دوره از جشنواره با اشاره به زمانبندی٬ آغاز رسمی این دوره از جشنواره در اول آبانماه٬ آغاز داوری اولیه وب سایت ها از پنجم آبانماه٬ پایان مهلت ثبت نام در دهم آذرماه و اعلام برنده ها را در هفته دوم دیماه اعلام نمود.
لاهیجانیان مسئول بازاریابی محصولات صوتی تصویری گلدیران با اشاره به سیر تحولی تلویزیون در دنیا آغاز به صحبت نمود. سپس تلویزیون هوشمند را بعنوان نسل جدید تلویزیون ها با قابلیت های متعدد معرفی کرد. وی با اشاره به اهیمت توسعه نرم افزارهای فارسی برای تلویزیون های هوشمند٬ از تسهیلاتی که شرکت ال جی بعنوان حامی این دوره از جشنواره برای توسعه دهندگان نرم افزار تدارک دیده است خبر داد.
گزارش های تکمیلی در این خصوص در سایت جشنواره به آدرس www.IranWebFestival.com منتشر خواهد شد.