تاکنون مجوزی برای تأسیس هیچگونه مجمع صنفی رسانه‌های دیجیتال صادر نشده است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱

وبنا – در پی انتشار اخباری مبنی بر تاسیس مجمع “فعالان فناوری اطلاعات و رسانه‌‎های دیجیتال انقلاب اسلامی”، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد که هیچگونه مجوزی در این رابطه صادر نشده و این مجمع فاقد وجاهت قانونی است.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، پیرو انتشار دعوتنامه‌ای مبنی بر تشکیل مجمعی با عنوان “فعالان فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی”، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این مجمع، فاقد وجاهت قانونی بوده و به هیچ وجه مورد تائید این مرکز نیست.

 در این اطلاعیه آمده است: به آگاهی عموم هموطنان عزیز و فعالان عرصه رسانه‌های دیجیتال می‍‌رساند علیرغم تشابه فراوان در عنوان مجمع مذکور با عنوان رسمی و اداری “مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال” وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هیچگونه ارتباطی بین این مرکز و مجمع مورد ادعا وجود ندارد.

بر این اساس، به تصریح بند ۱۷ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (مصوبه مجلس شورای اسلامی)، تأسیس و فعالیت هر مجمع و انجمنی به منظور انجام فعالیت‌های فرهنگی، مستلزم اخذ مجوز قانونی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که این وظیفه به موجب بند ۹ قانون وظایف و اختیارات مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌‎های دیجیتال، به این مرکز محول شده است. بر همین اساس هرگونه اقدام و دخالت سایر مراجع و دستگاههای اجرایی در این خصوص، فاقد وجاهت قانونی است.

از این رو، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، ضمن استقبال از تشکیل مجامع و انجمن‌های فعال در حوزه رسانه‌های دیجیتال- به شرط طی فرآیندهای قانونی مربوطه- تأکید می‌نماید تا کنون هیچ مجوزی برای تأسیس انجمن‌ها و مجامع صنفی رسانه‌های دیجیتال از قبیل نشر دیجیتال و رسانه‌های برخط اینترنتی (وب‌سایت‌ها) از سوی این مرکز صادر نشده است.

بر این اساس، تأسیس و فعالیت چنین تشکیلاتی، غیرقانونی بوده و ادامه فعالیت آنها به موجب “قانون‌ تعطیل‌ مؤسسات‌ و واحدهای‌ آموزشی‌ و تحقیقاتی‌ و فرهنگی‌ بدون‌ مجوز قانونی” مصوب مجلس شورای اسلامی، در حکم “کلاهبرداری” است.

شایان ذکر است ضرورت اخذ مجوز قانونی برای تأسیس و فعالیت انجمن‌ها و مجامع فرهنگی به دلیل صیانت و حراست از منافع جمعی اصحاب فرهنگ و هنر است تا از مشارکت و موافقت آن‌ها در مجامع یا انجمن‌هایی که داعیه نمایندگی جمعی را دارند، اطمینان حاصل شود و اجازه فعالیت و نمایندگی غیرقانونی اقلیتی با اتکاء به نفوذ و اعتبار سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی به نام اکثریت دست‌اندرکار این بخش، داده نشود.

در عین حال، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آمادگی خود را برای پذیرش و بررسی هرگونه درخواستی به منظور تأسیس انجمن‌ها و مجامع مرتبط در حوزه یک یا چند قلمرو از اشکال رسانه‌های دیجیتال در محدوده جغرافیایی مشخص از قبیل کشوری یا استانی اعلام می‌دارد.

لازم به ذکر است بر اساس ماده‌واحده الحاقی به ضوابط و مقررات تأسیس مراکز، مؤسسات، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و نظارت بر فعالیت آن‌ها مصوب ۱۰/۴/۱۳۸۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی، درخواست صدور مجوز فعالیت در قلمرو و حوزه جغرافیایی مشخص، می‌بایست توسط حداقل یک پنجم از دارندگان مجوز فعالیت در قلمرو و حوزه جغرافیایی مورد نظر متقاضیان، ارائه شود، تا در دستور کار بررسی و در نهایت صدور مجوز قرار گیرد.

 

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *