دومین کنفرانس خبری نهمین جشنواره وب و موبایل ایران برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۵

امروز ساعت ۱۰:۳۰ صبح در محل انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی، نشستی خبری با حضور بنیانگذاران جشنواره و خبرنگاران برگزار شد.

شایان شلیله (بنیانگذار جشنواره وب)، میلاد احرامپوش (بنیانگذار جشنواره موبایل) و رضا الفت نسب (دبیر انجمن صنفی کسب و کار اینترنتی) و آرش سروری (مجری جشنواره) در حضور جمعی از خبرنگاران رسانه‌های آنلاین، درست یک روز قبل از آغاز این همایش بزرگ، توضیحاتی ارائه کردند و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

در آغاز، شایان شلیله به چند نکته اشاره کرد: ۸ صبح امروز داوری‌های نهمین جشنواره وب و موبایل به پایان رسید و برندگان این دوره، فردا و در طول برگزاری اختتامیه جشنواره اعلام می‌شوند و تندیس‌های خود را دریافت خواهند کرد.


شایان در ادامه اضافه کرد که مانند سال‌های گذشته اولین برنامه فردا، کنفرانس وب و موبایل خواهد بود که راس ساعت ۹ صبح آغاز می‌شود. امسال، اولین سالی است که بیش از ۱۰۰۰ نفر برای شرکت در این کنفرانس ثبت نام کرده‌اند و این می‌تواند نوید روزهای خوبی برای این رویداد باشد.

شایان شلیله، در این نشست آراء مردمی را بیش از ۲۹۰ هزار اعلام کرد و با توجه به اینکه آراء مردمی تا ۱۲ امشب ادامه خواهد داشت، پیش بینی کرد که این رقم از ۳۰۰ هزار خواهد گذشت و این موضوع نیز رشد چشمگیری را نسبت به دوره‌های قبلی جشنواره نشان می‌دهد.

اختتامیه مراسم نهمین جشنواره وب و موبایل نیز فردا راس ساعت ۵ عصر شروع شده و منتخبین در دو بخش مردمی و داوری ها معرفی خواهند شد.

میلاد احرامپوش هم از تعداد اپلیکیشن‌های ثبت شده در نهمین دوره جشنواره ابراز رضایت کرد. حضور ۹۰۸ اپلیکیشن و ۴۰۰۸ وب‌سایت در این دوره می‌تواند گویای این حقیقت باشد که جشنواره وب و موبایل ایران، راهی درست را در پیش گرفته است.

رضا الفت نسب نیز به اتفاقات خوب این دوره اشاره کرد و آن را به استقبال خوب مردم نسبت داد. مسلما در همه جشنواره‌ها و گردهمایی‌ها، اقبال عمومی یکی از مهمترین فاکتورها بوده و نشانی از درست عمل کردن آن رویداد است.

الفت نسب داوری‌های امسال را بهتر از سال‌های گذشته عنوان کرد و افزود که امسال ۲۸۸ هزار رای توسط داوران جشنواره که از تمامی وب‌سایت‌ها و حاضرین در این دوره تشکیل شده، به ثبت رسیده است. او بر این نکته نیز تاکید داشت که سعی شده است تا در نهمین جشنواره وب و موبایل ایران، تنها وب‌سایت‌ها و شرکت‌های بزرگ حضور نداشته باشند و اپلیکیشن‌ها و کسب و کارهای نوپای حوزه آنلاین نیز دیده شوند.

یکی از مهمترین چالش‌های پیش رو در جشنواره امسال وب و موبایل ایران، داوری‌های جشنواره بوده است، البته این موضوع به هیچ عنوان یک چالش جدید نبوده و جالب آنکه فقط گریبانگیر جشنواره وب و موبایل نیست. امسال انتقادهای فراوانی به جشنواره فیلم فجر نیز صورت گرفت!

احرامپوش در این باره می‌گوید که بحث آراء مردمی و نظر داوران جشنواره، دو مقوله کاملا مجزا است. ممکن است کسب و کاری در آراء مردمی اول شده باشد، اما حتی برای بخش داوری کاندید نشده باشد. این دو همانطور که گفته شد، دو مبحث متفاوت بوده و هر کدام ارزش خاص خودشان را دارند.

شایان شلیله درباره داوری‌ها گفت: ملاک انتخاب ما در بخش وب‌سایت‌ها، رتبه الکسا نبوده است، ما امسال سایت‌هایی را داریم که ترافیک بسیار بالایی دارند، اما حتی در لیست کاندیدها نیز حضور ندارند.

او در پاسخ به یکی از خبرنگاران درباره اینکه سایت‌های بهتری نیز از نظر محتوا نسبت به لیست کاندیدهای جشنواره وجود دارد، گفت: ملاک انتخاب بر اساس محتوای سایت‌ها انجام نشده است. ظاهر، طراحی، قابل استفاده بودن و تجربه کاربری بهتر، گزینه‌هایی بوده که بیشتر مورد توجه داوران قرار گرفته است.

بهتر نبود که داوری‌ها بر اساس نظر افراد حرفه‌ای و صاحب‌نظران این حوزه انجام می‌گرفت؟

شایان شلیله: به داوری‌ها انتقادهای زیادی شده است و یکی از مهترین انتقادهای وارد شده، همین است. مسلما نبود یک کارگروه تمام وقت و یا یک دبیرخانه دائمی، باعث مشکلاتی برای ما در برگزاری جشنواره بوده، اما امیدواریم با راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره در محل دفتر انجمن صنفی، تجربه سال‌های گذشته به دوره‌های بعدی نیز منتقل شده و روند برگزاری و داروری‌ها را نیز بهبود دهد.

او نشست امروز را به نوعی رونمایی از همین دبیرخانه نیز عنوان کرده و ابراز امیدواری کرد، سال آینده که دهمین جشنواره وب و موبایل ایران خواهد بود، تغییرات اساسی در بخش داوری انجام خواهد شد. البته گویا داوری در بخش اپ‌های موبایلی، کمی متفاوت انجام شده و کارشناسان و توسعه دهندگان اپلیکیشن نیز در انتخاب برندگان نقش مهمی داشته اند.

شایان انتخاب نشدن برخی از وب‌سایت‌ها را به خود کسب و کارهای اینترنتی مربوط دانست. انتخاب گروه اشتباه باعث حذف برخی از سایت‌ها در جشنواره امسال شده است.

جشنواره نهم ویژگی‌های دیگری نیز دارد، این را الفت نسب می گوید و در ادامه اضافه می‌کند که در کنفرانس وب و موبایل امسال، چهره‌های مختلفی حضور دارند و از یک خانواده شهید مدافع حرم نیز تقدیر خواهد شد، شهیدی که خود نیز در حوزه آی تی فعالیت داشته است.

چالش چشمک نیز یکی از برنامه‌های خوب نهمین جشنواره وب و موبایل است. الفت نسب می‌گوید چالش چشمک راه اندازی شده و امیدواریم که این موضوع بتواند، تاثیری هر چند کوچک بر رفع مشکلات بیکاری جوانان این مرز و بوم داشته باشد. ۱۲ کارفرما برای این چالش اعلام آمادگی کرده‌اند و حدود ۸۰ رزومه نیز برای درخواست کار، ارسال شده است.

الفت نسب امیدوار است که این چالش به رویدادی تبدیل شود که بتواند سالانه افراد زیادی را در حوزه‌های مختلف آنلاین مشغول کند و تا حدی مشکل بیکاری را رفع نماید.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *