رقابت فعالان وب وارد مرحله نهایی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۴

به گزارش فناوران اطلاعات،‌روزنامه منتشر شده در تهران، بر اساس اعلام رسمی دویچه وله چندی پیش هیات بین‌المللی داوران کاندیداهای مرحله نهایی یازدهمین دور جایزه “بهترین فعالان آنلاین” دویچه وله (Bobs) را معرفی کرد. این کاندیداها از میان ۴۸۰۰ نامزد پیشنهادی پس از بحث و بررسی انتخاب و به مرحله نهایی راه‌یافته‌اند.

کاندیداهای مرحله نهایی یازدهمین دور جایزه “بهترین فعالان آنلاین” دویچه وله (Bobs) سیزدهم اردیبهشت ماه به رقابت خود پایان خواهند داد. برندگان از میان فینالیست‌ها در سه موضوع عمومی انتخاب می‌شوند. هر کدام از ۱۴ زبان حاضر در این جایزه بین‌المللی یک نماینده دارد. انتخاب آن‌ها از سوی هیات داوران در نشست برلین و در اوایل ماه مه صورت می‌گیرد.

وبلاگستان فارسی که سال ۲۰۱۱ با وبلاگ «در قند قزل‌آلا» کسری فروهی در این رویداد حضور داشت و وبلاگ‌نویسی دوران طلایی خودش را طی می‌کرد، به دلیل کاهش فعالیت وبلاگ‌نویسان طی سه سال گذشته در این رویداد جایگاه خود را به دست نیاورد. اما امسال نمایندگان بخش زبان فارسی‌ در مرحله نهایی در شاخه وبلاگ‌نویسی و دیگر بخش‌ها خوش درخشیدند. فارسی زبانان در بخش تغییر اجتماعی، حیطه خصوصی و امنیت و هنر و رسانه حضور دارند. در بخش حیطه اجتماعی و امنیت کاندیدای دوره نهایی رادیو گیک است. در بخش هنر و رسانه نیز گوشه توانسته به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کند. اما در بخش تغییر اجتماعی صفحه‌ای از فیس‌بوک به بخش نهایی راه یافت که چندی پیش سر و صدای زیادی به پا کرد و سوژه بسیاری از رسانه‌های خارجی در باب استفاده ایرانی‌ها از شبکه‌های اجتماعی هم شد؛ آزدی‌های یواشکی. این صفحه از سوی بسیاری از کاربران و مسوولان در داخل کشور مورد انتقاد قرار گرفت.


در کنار این سه بخش، پنج کاندیدا برای رای‌گیری عمومی و آنلاین در زبان فارسی نیز معرفی شده‌اند که وبلاگستان فارسی امسال در این بخش بیشترین سهم را دارد. وبلاگ‌هایی که برای رای‌گیری آنلاین و عمومی معرفی شده‌اند عبارتند از وبلاگ‌های پیاده‌رو تاملاتی زیر دوش حمام و یک سرخپوست خوب.

گفتنی است جایزه بین‌المللی “بهترین فعالین آنلاین” دویچه وله (Bobs) با حضور ۱۴ زبان امکان بی‌نظیری برای آگاهی از نحوه کار فعالان آنلاین در سراسر دنیا بوجود می‌آورد. امسال در چارچوب تغییرات جدیدی که در جایزه “Bobs” صورت گرفته، دویچه وله جایزه ویژه‌ای را برای نخستین‌بار با نام “جایزه آزادی بیان” اهدا کرد. این جایزه در اواخر ماه فوریه سال جاری میلادی به رائف بدوی، وبلاگ‌نویس زندانی سعودی تعلق گرفت. دویچه وله با این جایزه ویژه از افراد و یا نهادهایی که برای آزادی بیان در دنیای دیجیتال فعالیت می‌کنند، تقدیر می‌کند.