سلام‌ دنیا، مجله لینوکسی‌ها رسید

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳

پس از انتشار شماره صفر ماهنامه تخصصی سلام دنیا در شهریور ماه، حالا شماره یک این ماهنامه نیز منتشر شده است.

این شماره اختصاص به موضوع مهاجرت به نرم‌افزارهای متن‌باز و آزاد دارد و پرونده ویژه‌ای برای بررسی ابعاد مختلف آن جمع‌آوری شده است. در ابتدا از باید‌ها و نبایدهای مهاجرت می‌خوانید، این‌که برای مهاجرت به نرم‌افزارهای متن‌باز با چه مشکلاتی روبرو هستیم. بعد از آن گفتگویی با مدیر مرکز به کارگیری نرم‌افزارهای متن‌باز می‌خوانید که حاوی مطالب بسیار مهمی از برخورد دولت با مسأله مهاجرت و برنامه‌های پیش‌رو است. در ادامه با یک راهنمای بسیار ساده برای نصب اوبونتو در کنار ویندوز مواجه می‌شوید که قصد دارد شما را در اولین قدم برای مهاجرت همراهی کند. اگر دوست ندارید فعلاً به سیستم‌عامل دیگری مهاجرت کنید می‌توان یک قدم محتاطانه بردارید و به سمت استفاده از نرم‌افزارهای متن‌بازی بروید که می‌توان آن‌ها را روی سیستم‌عامل‌های مختلفی نصب کرد. در بخش بعد یک راهنمای کامل برای انتخاب سیستم‌عامل مناسب تدوین شده است که با آن می‌توانید متناسب با نیازهایتان سیستم‌عامل‌تان را انتخاب کنید. در انتهای پرونده هم نگاهی می‌اندازیم به فرآیند مهاجرت در کشورهای دیگر و مشکلاتی که دیگر نقاط دنیا با آن دست و پنجه نرم کردند.

در بخش معرفی ابتدا گفتگویی می‌خوانید از نایب رئیس مهندسی موبایل موزیلا که با جزئیات بسیاری سیستم‌عامل فایرفاکس را توضیح می‌دهد و از آینده این پروژه بنیاد موزیلا می‌گوید. در ادامه با نرم‌افزار آمار گیری R، نرم‌افزار رایانش ابری اوپن استک و دیواره آتش Pfsense آشنا می‌شوید.


در بخش جامعه کاربری از دنیس ریچی خالق زبان برنامه‌نویسی سی و از چگونگی فروش نرم‌افزارهای آزاد می‌خوانید. در ادامه گزارشی از زندگی حمیدرضا ابوالخیر یکی از کاربران لینوکس می‌خوانید و متوجه می‌شوید که چطور برای محاسبات ژنتیک از لینوکس استفاده کرد. سفرنامه زیکانف یکی از بزرگترین رویدادهای متن‌باز ایران گزارش بعدی است. در ادامه درباره دوره‌های برخط دانشگاه استنفورد می‌خوانید و ابزارهای لینوکس برای نابینایان ایرانی و در انتها هم با توزیع ایرانی پارسیکس آشنا می‌شوید.

در بخش تخصصی درباره شبکه‌های اجتماعی نامتمرکز مانند آیدنتیکا می‌خوانید و این‌که چگونه می‌توانید یک زبان برنامه نویسی یاد بگیرید. معرفی هادوپ آپاچی برای کار با داده‌های بزرگ نیز مقاله بعدی بخش تخصصی است. بعد از این با پایگاه‌داده‌های توکار آشنا می‌شوید و می‌آموزید که چطور تلویزیون خود را هوشمند کنید. زبان برنامه نویسی گو و نحوه ساخت رشته تصادفی در آن موضوع دو مقاله بعدی است. در انتهای این شماره از ماهنامه هم داستانی می‌خوانید از این‌که اگر روزی گوگل بد جنس شود چه بر سر کاربران و مردم کره زمین می‌آید.

ماهنامه سلام‌دنیا را به رایگان از این سایت دانلود کنید.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *