به گزارش خبرنگار «وبلاگ نیوز»، حسن میثمی، مدیر سایت خبری تحلیلی وبلاگ نیوز، در نشست نقد و بررسی وبلاگ نیوز در ششمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال، به سوالاتی در خصوص فعالیت های این پایگاه خبری پرداخت.
وی در ابتدا هدف اصلی وبلاگ نیوز را پوشش خبری وبلاگستان و اطلاع رسانی به مسئولین و کاربران فضای مجازی دانسته و افزود: این کار با هدف مطالبه گری در فضای مجازی صورت می گیرد.
مدیر وبلاگ نیوز، در مورد سابقه کاری وبلاگ نیوز گفت: قریب به چهار سال از فعالیت ما می گذرد و در جشنواره رسانه های دیجیتال سال ۸۸، رتبه بهترین پایگاه ارائه دهنده خدمات فرهنگی را دریافت کردیم.
مدیر وبلاگ نیوز، در خصوص انتخاب این سرویس ها گفت: چون ماهیت وبلاگ نیوز پوشش خبری در حوزه وبلاگ ها و فعالیت های فضای مجازی است، تقسیم بندی متداول سایت های خبری پاسخگو نبود، به این خاطر سرویس ها را بر اساس نیاز پوشش خبری در فضای مجازی انتخاب کردیم.
وی تاثیر تغییرات فضای مجازی بر سرویس های خبری، وبلاگ نیوز نیز گفت: براساس تغییرات حاصل شده، تغییراتی در برخی از سرویس ها می دهیم، به طور مثال سرویس شبکه اجتماعی به تازگی راه اندازی شده است، اما حرکت به سمت وب۲، به جهت هزینه بردار بودن پوشش خبری، هنوز اتفاق نیفتاده است.
میثمی در خصوص خبرنگاران فعال در این پایگاه خبری نیز گفت: در حال حاضر ۴ دبیر سرویس داریم، سرویس مسابقات و جشنواره ها، سرویس دهنده ها، سرویس همایش های وبلاگی و سرویس رسانه وبلاگ و شبکه های اجتماعی که به انتخاب خودشان، سرویس های دیگری را به صورت موقت تحت پوشش خبری قرار داده اند.
وی همچنین در مورد تغییر قالب وبلاگ نیوز و تغییر رنگ آن از آبی به قرمز نیز گفت: این تغییر رنگ به خاطر بعضی مسائل بود، از جمله اینکه رنگ آبی که قبلا در سایت وجود داشت، رنگی سرد است و مناسب پایگاه های خبری نیست و ما به روش آزمون و خطا رنگ قرمز را انتخاب کرده ایم که البته با نقد و نظر کاربران نیز مواجه شدیم.
مدیر وبلاگ نیوز در خصوص تاثیر خبری این پایگاه در فضای مجازی گفت: سیاست وبلاگ نیوز راهاندازی کمپینها و حرکتهای مجازی نیست، اما در موج وبلاگی غزه در سال ۸۷، اطلاع رسانی قوی و موثری داشتیم. در جریان نمایشگاه رسانه های دیجیتال سال ۸۸ همزمان با اتفاقات پس از انتخابات، حضور و اطلاع رسانی خوبی داشتیم و قریب به ۵۰ خبر در مدت ده روز نمایشگاه منتشر کردیم و استقبال خوبی هم از آن صورت گرفت.
میثمی در خصوص کم بودن فعالیت های وبلاگ نیوز نیز گفت: متأسفانه کار اصلی دبیران سرویس ها، وبلاگ نیوز نیست. به این خاطر به روز رسانی در بعضی مقاطع، همچون تعطیلات یا ایام امتحانات، روند همیشگی خود را از دست می دهد و این ناشی از کمی بودجه برای گسترش فعالیت هاست.
وی همچنین در خصوص علت اصلی کم بودن محتوای تحلیل و یادداشت در وبلاگ نیوز را مشکلات مالی دانسته و افزود: حوزه تولید، هزینه بردار است و نقطه ضعف ما محسوب می شود. چرا که هنوز کار ما چندان درآمد زا نیست و از سازمانی هم مورد حمایت قرار نگرفته ایم و بخشی از بودجه از طریق داوری جشنواره های مختلف صورت می گیرد.
میثمی پر بینندهترین بخش وبلاگ نیوز را پوشش خبری جشنواره ها دانسته و افزود: رسیدگی و پیگیری به اعتراضات شرکت کنندگان در جشنواره های وبلاگ نویسی، پوشش افتتاحیه ها و اختتامیه جشنواره ها و اطلاع رسانی نتایج جزو پر طرفدارترین خبرهای وبلاگ نیوز هستند.
مدیر وبلاگ نیوز، در مورد فیلترینگ نیز گفت: یک بار به خاطر انتشار مطلب طنزی در مورد یکی از اصحاب فتنه، به مدت یک هفته فیلتر شدی. در حالی که ما طنز را در نقد وی منتشر کرده بودیم اما تصور شده بود که ما در جهت حمایت وی مطلب را منتشر کرده ایم.
میثمی شاهد مثال صحبت یکی از شرکت کنندگان که گفته بود، سایت هایی هستند که حامی های قوی ای دارند و اگر مطلبی را منتشر کنند که اگر وبلاگ نیوز منتشر می کرد، فیلتر می شد، اما آنها فیلتر نمی شوند گفت: چندی قبل وبلاگ نیوز برای مطالبی که منتشر می کند، لینک چند شبکه اجتماعی فیلتر شده مانند فیس بوک و توییتر را قرار داده بود که با تذکر جدی از کارگروه مصادیق مجرمانه رو به رو شد و مجبور به حذف این اکانت ها شد، اما یک سایت خبری مطرح به مدت یک ماه است که این لینک ها را قرار داده اما هیچ تذکری هم دریافت نکرده است.
وی این موضوع را در حوزه فیلترینگ مشکل جرایم رایانه ای دانسته و افزود: گام صفر اصلاح وضعیت فیلترینگ، اصلاح قانون جرایم رایانه ای و به روزآوری آن است که در این زمینه به “شورای عالی فضای مجازی” امیدواریم.
مدیر وبلاگ نیوز، در خصوص انتشار مطالب و جریانات وبلاگ ها نیز گفت: سیاست های ما پوشش محتوای وبلاگ ها نیست، اما اگر این مطالب تبدیل به جریان شود، این جریانات را پوشش می دهیم. اما اگر بخواهیم مطالب وبلاگ ها در موضوع های مختلف را پوشش بدهیم، مجبوریم که دست به انتخاب بزنیم و همین موضوع باعث ایجاد بی عدالتی و سلیقهگرایی می شود.
میثمی گفت که تلاش می کنیم برای توجه به محتوای وبلاگ ها، جشنواره “چهره بلاگ” را تقویت کنیم.
این وبلاگ نویس گفت که ما وبلاگ نویسان، کاربران شبکه های اجتماعی، کاربران حرفه ای و آماتور اینترنت را یک صنف فرض کرده ایم و اطلاع رسانی درباره فعالیت های این صنف را وظیفه خود می دانیم و افزود: به طور مثال ممکن است این صنف یک همایش بگذارد که این موضوع جزو حوزه پوششی ما می گنجد.
مدیر وبلاگ نیوز، ارتباط کاربران با این پایگاه خبری را از طریق فرم ارسال خبر دانسته و افزود: یک فرم ارسال خبر در سایت تعبیه شده است و کابران زیادی روزانه از طریق آن، نقد و نظرات و خبرهای فضای مجازی را ارسال می کنند، هرچند که قبول دارم، ارتباط باید دوطرفه باشد که کم کم به این سمت هم حرکت خواهیم کرد.
مدیر وبلاگ نیوز در ادامه افزود: از سیاست های جاری وبلاگ نیوز، تقویت تشکل های وبلاگی در استان هاست که از سال ۹۱ آغاز شده است.
میثمی معرفی وبلاگ های برتر در بازه های زمانی مختلف را عملا غیر ممکن و هزینه بر دانست و جایگزین آن را سیستم انتخاب وبلاگ های برتر در جشنواره “چهره بلاگ” عنوان کرد و گفت: پس از برگزاری “چهره۸۹″ و “چهره۹۰″ و دریافت نواقص و مشکلات، ان شاءالله در حال برنامه ریزی مفصل برای “چهره۹۱″ با سیستمی متفاوت و کاربردی هستیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از شرکت کنندگان در خصوص نقد جشنواره “چهره بلاگ” نیز گفت: بزرگترین نقد به این جشنواره حذف وبلاگ های فیلتر شده در اولین مرحله داوری است. اما ما معتقدیم که وقتی قانونی در کشور تصویب می شود، هرچند اشتباه باید این قانون را اجرا کرد و ما ضمن احترام به این قانون آن را نقد می کنیم ولی به آن پایبند هستیم.
مدیر وبلاگ نیوز در خصوص فیلتر شدن گوگل نیز گفت: درباره فیلتر جیمیل، همانطور که خبر آن را در وبلاگ نیوز نیز منتشر کردیم، از سوی مسئولین عنوان شده بود که تا کنون ۱۳۷۴ درخواست برای فیلتر گوگل به دست ما رسیده است اما با توجه آمار بالای کاربران در ایران که در بدبینانهترین حالت، حداقل ۵میلیون نفر هستند، اطلاق اصطلاح درخواست های مکرر به آن مناسب نبود.
میثمی در این باره افزود: بایستی قبل از مسدود کردن سایت های پر مخاطبی مثل گوگل، اطلاع رسانی کافی صورت بگیرد. وقتی اطلاع رسانی ناقص باشد، طبیعی است که با گفتن عبارت “درخواست های مکرر مردمی” ذهن مخاطب به سمت عدد ۱۳۷۴ درخواست منعطف شود و نسبت به این موضوع اعتراض کند.
وی همچنین در خصوص فیلترشدن شبکه های اجتماعی خارجی مانند فیس بوک نیز گفت: ما معتقدیم که نباید جلوی فعالیت سرویس های مختلف که در حوزه فضای مجازی فعالیت می کنند را گرفت اما در عین حال باید کار را طوری گسترش داد که خود فعالان فضای مجازی به سوی استفاده از امکانات داخلی حرکت کنند.