محدود کردن سایت های مستهجن دشمنی با اینترنت نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۸۵

وبنا – محدود کردن سایت‌‏های پرونوگرافی به معنای تضییع حقوق زنان و دشمنی با اینترنت نیست. دکتر رمضانعلی صادق زاده ، رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی ، در خصوص انتشار گزارشی از سازمان گزارشگران بدون مرز که از ایران به عنوان یکی از ۱۳ کشور دشمن اینترنت نام برده است، اظهارداشت: بحث فیلترینگ در ایران با دو مکانیزم حکم دادگاه مبنی بر محدودیت سایت و نیز تشخیص کمیته سه نفره انقلاب فرهنگی صورت می‌‏گیرد که عمده این فیلترها در رابطه با مسائل پرونوگرافی است.
وی، با بیان این که بافت فرهنگی در کشور ما اجازه دسترسی این‌‏گونه سایت‌‏ها در اینترنت را نمی‌‏دهد، یادآور شد: در سایر کشورها نیز اگر سایتی بر خلاف مسائل فرهنگی و دینی آنها باشد با آن برخورد شده و به طور قطع فیلتر می‌‏شود.
وی ، فیلترینگ سایت‌‏های مستهجن را دشمنی با اینترنت ندانست و تاکید کرد: این نوعی دوستی است که از فضای اینترنت بهره برداری مثبت اجتماعی صورت گیرد.
رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی، با اشاره به گزارش مذکور ،‌‏ خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از سایت‌‏های دارای مجوز و حتی وبلاگ‌‏ها با استفاده از آزادی بیان به نقد و انتقاد در خصوص سیاست‌‏های کشور می‌‏پردازند؛ اما هیچ گونه برخوردی با آنها صورت نمی‌‏گیرد.
وی ، در خصوص سیستم فیلترینگ در کشور ، گفت: باید نرم افزار جامع فیلترینگ طوری تهیه شود که محدودیت سایت‌‏های غیر مجاز، سایت‌‏های مجاز را تحت الشعاع قرار ندهد.
نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ، افزود: در خصوص ایجاد سرعت دسترسی و پهنای باند نیز باید دقت بیشتری صورت گیرد و با توجه به آن که روند فناوری اطلاعات و ارتباطات که استفاده از IPTV و VOD را ضروری می سازد، محدودیت سرعت دسترسی در این زمینه با رشد تکنولوژی منافات دارد.
وی ، با بیان این که باید به طور شفاف مشخص شود که منظور از دشمنی اینترنت در کدام بخش است، تصریح کرد: سیاست فیلترینگ و محدود کردن سرعت اینترنت دو مقوله جدا از یکدیگر است که هیچ‌‏کدام را نمی‌‏توان به دشمنی با اینترنت نسبت دارد.
وی ، استفاده غیرمجاز از اینترنت پرسرعت را یکی از دلایل محدود کردن این سرویس عنوان کرد و گفت: نباید به دلیل وجود موارد منفی ارتباط خود را با کل مسائل قطع کنیم ، بلکه باید ابتکار عمل به دست گرفته و انفعال داشته باشیم و با برنامه‌‏ریزی از رشد تکنولوژی استفاده کنیم نه این که آن را چالش ببینیم.
به نقل از خبرگزاری کار ایران

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.