رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی از امادگی برای واگذاری ۱۰ دانش فنی در حوزههای مختلف بیوتکنولوژی کشاورزی به بخش خصوصی خبر داد.
آنطور که روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گزارش داده، صابر گلکاری در نشست مجازی ارزیابی عملکرد سال ۱۳۹۹ این پژوهشگاه که با حضور دکتر بازرگان، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، به ارائه گزارش عملکرد سال گذشته این پژوهشگاه پرداخت و مهمترین فعالیتها و دستاوردهای پژوهشگاه از جمله دستیابی به ۱۰ دانش فنی آماده واگذاری به بخش خصوصی در حوزههای مختلف بیوتکنولوژی کشاورزی را اعلام کرد.
وی در تبیین مهمترین فعالیتها و دستاوردهای شاخص پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از معرفی رقم جدید لیموی مقاوم به بیماری جاروک لیموترش، سالم سازی ۲۰ هسته اولیه ارقام مهم سیب، زردآلو و گلابی در قالب تفاهم چهار جانبه با تاییدیه مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و دستیابی به باکتریهای محرک رشد خیار، گوجه فرنگی، قارچ و فلفل دلمهای گلخانهای خبر داد.
گلکاری افزود: پروبیوتیک های بومی مؤثر بر عملکرد طیور گوشتی و تخم گذار، طراحی، ساخت و بهره برداری سیستم هاضم نیمه خشک به سفارش سازمان پسماند شهرداری اصفهان و فناوری تولید آستاگزانتین از ریز جلبک از دیگر دستاوردهای جدید این پژوهشگاه است.
وی خاطرنشان کرد: دانش فنی نانوامولسیون محرک مقاومت القایی و کنترل کننده فساد پس از برداشت میوه، تولید نانو کامپوزیت هیدروژن بر پایه نشاسته، تولید نانوذرات هیدروکسی آپاتیت، پوشش بیونانو کامپوزیت مبتنی بر پکتین و نانو سلولز با قابلیت افزایش ماندگاری گوشت مرغ، دانش فنی پداژه های بالغ تجاری در دو رقم گلایول و توسعه سیستمهای کشت بسته طبقاتی برای گیاهان دارویی نیز از دیگر دستاوردهای شاخص این پژوهشگاه است.