حسام آرمندهی، بنیانگذار کافه بازار در آستانه ده سالگی این اپ استور در اختتامیه سیزدهمین جشنواره و و موبایل ایران در رابطه با تاثیرگذارترین افراد در روند رشد ده ساله کافه بازار، گفت: «افرادی که با کافه بازار همکاری کردند از جمله پرسنل شرکت و سهامداران از تاثیرگذارترین افراد در توسعه کافه بازار بودند. افراد دیگری که در این مدت خیلی همکاری کردند میتوانم به دکتر تابش که استاد راهنمای من بود به عنوان کسی که نسل جدید را به ما معرفی کرد و در شکلگیری هسته اولیه مجموعه نقش داشت اشاره کنم. همچنین سروش قاضینوری، ناصر سعادت، موسس ندا رایانه که از روزهای اول به ما امکانات و مشورت داد، آقای اسکوئیلر مدیرعامل شرکت ایران رایانه نیز که خیلی به ما مشورت داد، از افراد تاثیرگذار روی توسعه کافه بازار بودندو
آرمندهی در رابطه با جذب سرمایه کافه بازار گفت: «اولین مجموعهای که از آن سرمایه جذب کردیم از صندوق توسعه مالی بود. زمانی که من وارد شرکت شدم جذب سرمایه انجام شده بود و دو پرداخت نهایی آن مانده بود که عمده ان برای پروژه قبل از کافه بازار یعنی فارسیتل هزینه شد. سال ۸۹ که وارد مجموعه شدم با تیم تصمیم گرفتیم که فارسیتل را تعطیل کنیم و کار جدید را با استور اندرویدی آغاز کنیم.»
بنیانگذار کافه بازار در پاسخ به سوال در مورد بینشش در رابطه با آینده کافه بازار گفت: «در ابتدای راهاندازی کافه بازار بینش این که این اپ استور به اینجا برسد را نداشتیم و بیشتر به این موضوع فکر میکردیم که از شکست پروژه قبلی (فارسی تل) بیرون بیاییم. خواستیم کاری را انتخاب کنیم که مرتبط به کار قبلی باشد و بتوانیم با آن ارزشی خلق کنیم که مقیاسپذیر باشد، موضوعی که به خاطر نبود ارتباط با تولیدکنندگان موبایل به واسطه تحریمها امکان ان وجود نداشت. اما زمانی که دیوار در سال ۹۱ راه اندازی کرد امیدوارم بودم و بیان کردم که ۳ سال بعد ۲۰ میلیون کاربر خواهیم داشت.»
آرمندهی در رابطه با برنامه هلدینگ هزاردستان در آینده گفت: «چند موفقیت عمده داشتیم. برای نمونه کافه بازار ۴۵ میلیون کاربر داد، دیوار در تمام کشور استفاده میشود و بلد رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است. برای من و سهامداران و پرسنل خیلی مهم است که بتوانیم کارهای جدید انجام دهیم که فکر میکنم اگر بتوانیم موفقیتهای بینالمللی کسب کنیم نظیر صادرات نرمافزار برایمان هیجان انگیز باشد. همچنین برایمان جذابیت دارد که بتوانیم در فناوریهای جدیدتر ورود کنیم.»
بنیانگذار کافه بازار با بیان اینکه در سال ۹۱ کار بازار داشت به تعطیلی میکشید، گفت: «در سال ۹۱ به دنبال جذب شرکای جدید بودم. با مجموعه فناپ صحبت کردیم و آن زمان به ما گفتند که مدل مالی شما را قبول نداریم. با مجموعه حصین صحبت کردیم و آنها موافق سرمایهگذاری روی ما نبودند. در انتهای سال ۹۱ که کارمان داشت به تعطیلی میکشید موفق به جذب سرمایه از رهنما کالج شدیم.»
آرمندهی در پاسخ به سوال در مورد این که آیا در ۱۰ سال گذشته روزهایی بود که خسته شود و بخواهد کار را رها کند، گفت: «در سال ۹۵ مادرم دچار بیماری سرطان شد و سال سختی بود. اما سال ۹۸ سال سختتری بود چون در حادثه سقوط هواپیمای اکراینی یکی از همکاران سابقمان را از دست دادیم که روحیه همه ما را نابود کرد و هنوز اثرات ناامیدی آن در همه ما وجود دارد.»
بنیانگذار کافه بازار با بیان اینکه عموما از اشتباهها پیشمان نمیشوم و به آنها به چشم تجربه نگاه میکنم، گفت: «چند پروژه ما به صورت کامل شکست خورده است. برای نمونه کسب و کار رسید به دلیل اینکه تاکسیرانی در آن زمان جلوی خدمات مختلف پرداختیاری را میگرفت شکست خورد. کسبوکار دیگری که در سال ۹۵ از آن خارج شدیم کسب و کار عدد بود، چون فکر میکردیم صنعت تبلیغات رو به نزول است. هر شکست تجربهای برای کار بعدی بود، برای مثال زمانی که کسب و کار رسید را در حوزه خدمات پرداخت متوقف کردیم بلد را در حوزه خدمات شهری شروع کردیم.»
آرمندهی با بیان اینکه پول انگیزه کار کردنش نبوده است، گفت: «در ابتدا که کار را شروع کردیم هدفمان پول نبود و در ادامه هم پول هدف ما نشد ولی پول از نتایج جانبی کار ما بود. برای همه ما لذتهای دیگری نظیر حل مسئله و ساخت محصول جدید وجود دارد.»
بنیانگذار کافه بازار در مورد دلیل نقدهایی که به او وارد میشود، گفت: «تنها راه برای اینکه پشت انسانها حرفی وجود ندارد این است که کار نکنند. پدربزرگم از سعید نقل میکرد: (به کوشش توان دجله را پیش بست / نشاید زبان بداندیش بست). کس که میخواهد کار کند باید این مسائل را پشت گوش بیندازد و روی هدف و چیزی که فکر میکند درست است متمرکز شود.»