دومین نشست خبری الکام استارز امروز (یکشنبه ۱۴ دی) با حضور دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال در معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد.
آنطور که دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال در معاونت علمی ریاست جمهوری در این نشست خبری آنلاین مطرح کرد دولت در نظر دارد در الکام استارز ۹۹، از ۱۵ استارتاپ برتر، ۵ مورد از آنها در حوزه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، مجازی سازی زندگی، بلاکچین و راهحلهای مشکلات کرونا فعالیت داشته باشند تا از آنها توسط دولت حمایت ویژه شود. مهدی محمدی توضیح داد: «اقتصاد دیجیتال سهمی ۲۰ درصدی در اقتصاد آینده کشورها دارد. از همین رو این حوزهها از ترندهای آینده دنیای فناوری هستند اما سرمایهگذاران به خاطر شرایط کشور به سختی در آن سرمایهگذاری میکنند. درنهایت باید ما معتقد هستیم که خود دولت باید پیشقدم شود.»
در این نشست خبری همچنین مطرح شد که پس از بررسی اطلاعات و مدارک شرکتکنندگان در این رویداد در تاریخ ۱۶ دیماه، زمانبندی ارائه پیچ و جلسات مشاوره و سرمایهگذاری بین روزهای ۱۷ تا ۱۹ دی انجام میشود. رویداد الکام استارز نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا از ۲۹ دی ماه تا ۲ بهمن ماه به صورت آنلاین برگزار میشود.
مهدی محمدی با تاکید بر این موضوع که دولت نباید در بازارهایی که عرضه و تقاضا، مکانیزم مشارکت و حتی جذب سرمایه وجود دارد، ورود کند. درباره جوایزی که به تیمهای منتخب تعلق میگیرد، گفت: «به جز این ۵ تیم، ۱۰ تیم استارتاپی هم توسط داوران و خود سازمان نصر مشخص میشوند و به هر تیم ۱۰ میلیون تومان یعنی در مجموع ۱۵۰ میلیون تومان تعلق میگیرد. همچنین به ده تیم اول تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی و برای ۵ تیمی که گفته شد تسهیلاتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که این تسهیلات بلاعوض هستند.» به گفته محمدی سرمایهگذاری مشترکی میان صندوق نوآوری و شکوفایی و ۹ صندوق سرمایهگذاری دیگر روی استارتاپهای منتخب خواهد شد. او توضیح داد: «اگر هر تیمی بتواند یکی از ۹ صندوق سرمایهگذاری را راضی به سرمایهگذاری کند تا ۱ x روی آنها سرمایهگذرای کند، ما ۲x یا ۴x سرمایهگذاری مشترک با آن صندوق مذکور انجام میدهیم.» همچنین به گفته محمدی ۱۵ تیم منتخب در الکاماستارز میتوانند تا سقف ۲۰ میلیون تومان از خدمات و تسهیلات این سامانه استفاده کنند.»
همچنین در این نشست خبری به یکی از بخشهای الکاماستارز به نام آوردگاه سرمایه اشاره شد که امسال به صورت آنلاین برگزار میشود. سجاد جهانگرد، مسئول بخش آوردگاه سرمایه این دوره از الکام استارز گفت: «یکی از اجزای اصلی الکام استارز محسوب میشود و کمک میکند سرمایهگذاران با استارتاپها و کسبکارهای نو آشنا شوند و بتوانند روی آنها سرمایهگذاری کنند. به همین منظور الکام استارز در نظر دارد با دریافت اطلاعات کسبکارها و ارائه آنها به سرمایهگذاران کمک کند تا جذب سرمایه و سرمایه گذار با سهولت بیشتری برای استارتاپها انجام گیرد. این برنامه نیز همانند سایر برنامههای جانبی الکام استارز، به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.»
گفتنی است الکام استارز در نشست خبری هفته گذشته خود که با حضور محمد باقر اثنیعشری، رئیس سازمان نظام صنفی کشور و امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد از جوایز ششمین دوره رویداد الکام استارز رونمایی کردند.