وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خراسان جنوبی با مستعد دانستن جوانان استان طرح نوآفرین را به عنوان یک شتابدهنده راه حلی برای حل مشکلات شرکت های نوپا دانست. وی همچنین با اشاره به روند توسعه اینترنت در کشور تاکید کرد که جز عده ای اندک کسی به فکر قطع اینترنت نیست و هیچ برنامه ای برای آن در کشور وجود ندارد.
به گزارش وبنا به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محمد جواد آذری جهرمی در نشست صمیمی نخبگان علمی، دانشگاهی و فعالان حوزه فاوا پس از استماع نقطه نظرات تعدادی از حاضران با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی نیروی جوان و باانگیزه و خلاق فراوانی دارد گفت: برای رشد این نیروها حلقه مفقودهای در استان وجود دارد و آن عدم وجود شتاب دهنده است.
وی افزود: از شتاب دهندههای بخش خصوصی نمی شود انتظار زیادی داشت چرا که آنها در مناطقی حضور پیدا میکنند که بتوانند حداکثر سود را ببرند. بنابراین برای اینکه بتوانیم عدالت را برقرار کنیم و دولت در نقاطی که ظرفیت اقتصادی لازم وجود ندارد مشارکت کند ما در ذیل طرح نوآفرین با مشارکت بخش خصوصی یک صندوق سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی ایجاد کردیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: دیروز وزارت ارتباطات سهم خود در این صندوق را واریز کرد. صندوق نوآوری و شکوفایی هم سهم خود را واریز کرده است و بخش خصوصی هم قرار بود امروز سهم خود را واریز کند.
آذری جهرمی تصریح کرد: با توجه به تخصیص اعتبار، سازمان فناوری اطلاعات تا قبل از پایان سال تامین مالی همه شرکتهایی که عضو طرح نوآفرین شدهاند را آغاز خواهد کرد و شرکتهای نوپا می توانند از مزایای طرح نوآفرین بهرهمند شوند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: بنابراین در ذیل طرح نوآفرین درخواست جدی شما در این جلسه حل خواهد شد و مانع اصلی رشد نیروهای جوان و شرکتهای نوپا به دلیل نبود شتابدهندهها برطرف میشود.
وی در ادامه با اشاره به سخنان مطرح شده از سوی حاضران در این جلسه درباره تاثیر قطعی اینترنت بر کسب و کارها گفت: قطعی اینترنت بالاخره اثرات سنگینی روی بخش فناوری اطلاعات داشت. این مسئله جدا از اثرات اقتصادی روی امید بخشی، ظرفیت و انرژی این بخش نیز اثرات منفی داشت.
آذری جهرمی با بیان اینکه در آن شرایط مسوولین ذی صلاح برای حفظ امنیت کشور تصمیم گرفتن آن اتفاق رخ دهد گفت: طبیعا همه ما باید تابع قانون باشیم و ناچار بودیم آن تصمیم را بپذیریم؛ با وجود آنکه پذیرش آن برای ما آسان نبود.
وی تاکید کرد: اما نباید فراموش کرد که آن اتفاق مقطعی بود و قرار نیست بار دیگر تکرار شود. امروز اگر ۳۰۰ مشترک اینترنت در استان به ۷۰۰ هزار نفر رسیده است نتیجه سرمایهگذاری همین دولت و وزارت ارتباطات بوده است. اگر بنا بود اینترنت را قطع کنیم چرا آن را توسعه داده و میدهیم؟
وزیر ارتباطات با اشاره به انتقادات مطرح شده نسبت به نبود موتور جستجوگری همچون گوگل در زمان قطع اینترنت گفت: برخی فکر میکنند اگر موتور جستجوگر بومی در کشور وجود داشت زیست بوم حوزه فناوری اطلاعات دچار مشکل نمیشد. در حالی که اصلا اینگونه نیست. گوگل امروز یک اکوسیستم کسب و کار فارغ از موضوعات موتور جستجوگر است. خیلی سخت است با مدلی مثل آن در کشور به صورت جزیرهای عمل کنیم. این دیدگاه با مفاهیم کسانی که در این حوزه کار کردهاند خیلی دور است.
آذری جهرمی تاکید کرد: بنابراین قطع به یقین این اطمینان خاطر وجود دارد که برنامه ای برای قطع اینترنت نه مطرح است و نه وجود دارد. اینترنت برای بخش فناوری اطلاعات و برای مردم فراتر از بخش فناوری اطلاعات به عنوان عنصری همچون اکسیژن است.
وی اضافه کرد: استان خود شما دو سال پیش در رتبه ۳۲ از نظر شاخص های فناوری اطلاعات قرار داشت و امروز با ۷ پله رشد به رتبه ۲۴ رسیده است. شرکتهای استان به دنبال سهم بازار در افغانستان هستند. خب اگر اینترنت نباشد چه طور میتوانید به این هدف دست پیدا کنید.
آذری جهرمی تاکید کرد: ما باید این اتفاق را تبدیل به اندوخته ای کنیم تا اگر قرار شد تصمیم مشابهای گرفته شود هزینههای آن هم مورد توجه قرار گیرد تا تصمیم قطعی اینترنت به این سادگیها گرفته نشود. ما باید تجربه تلخ قطع اینترنت را تبدیل به درسی کنیم که دیگر شاهد تکرار آن نباشیم.
وی در خاتمه گفت: در هر حال اگر بخواهیم در گذشته بمانیم، آینده را نمی توانیم به خوبی ترسیم کنیم. همه ما تجربیات تلخی را داشته ایم اما توانسته ایم آن را پشت سر بگذاریم. این بار هم باید از آن تصمیم تلخ گذر کنیم.