از سوی شورای عالی فضای مجازی؛

سند نظام هویت معتبر در فضای مجازی ابلاغ شد

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸

سند نظام هویت معتبر در فضای مجازی از سوی شورای عالی فضای مجازی به تمامی وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی و غیردولتی ابلاغ شد.
براساس این سند تعاملات در فضای مجازی کشور باید با شناسه معتبر آغاز شود. براساس این سند شناسه، کدی است که برای ارجاع به اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی و حقیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این سند در شهریور ماه سال جاری در شورای عالی فضای مجازی کشور به تصویب رسیده بود. برهمین اساس تمامی موجودیت‌ها در شبکه ملی اطلاعات و هر شبکه دیگری که داخل یا مرتبط با آن قرار می‌گیرند، باید احراز هویت شده باشند. طبق تعریف این سند، موجودیت به هر شخص، گروه، شیء، خدمت، محتوا و مکان که به صورت مستقل قابل شناسایی باشد گفته می‌شود.

در این نظام بسته به نوع تعامل، دو دسته اطلاعات هویت ذاتی و اکتسابی موجودیت‌ها در نظر گرفته شده که برای تایید آنها دو نهاد معتبر نیاز است. یکی از آنها «تأمین کنندگان شناسه» هستند. این گروه (مشابه ثبت احوال) مسئولیت تأمین اطلاعات پایه هویتی موجودیت‌ها را در قالب شناسه‌های دائم یا موقت و واقعی یا مستعار بر عهده دارند. گروه دیگر تأمین‌کنندگان صفت‌ها هستند که مسئولیت اعتباربخشی به اطلاعات غیرپایه­ هویتی از قبیل مدرک تحصیلی و میزان اعتبار مالی را برعهده دارند و صفات ادعایی را تأیید یا رد می‌کنند.


طبق این سند کلیه ارائه­‌دهندگان خدمات فنی، اقتصادی (پولی و مالی)، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اداری در کشور باید در چارچوب و منطبق بر نظام هویت معتبر در فضای مجازی کشور فعالیت و از پذیرش و برقراری تعامل­‌های فاقد هویت معتبر اجتناب کنند.
مرکز ملی فضای مجازی نیز موظف شده با همکاری قوای مجریه و قضاییه، ظرف مدت ۶ ماه پیش‌نویس مقررات و لوایح قانونی لازم برای استقرار نظام هویت معتبر در فضای مجازی کشور را تهیه کند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان تأمین‌کننده شناسه در لایه ارتباطی کشور، مسئولیت تنظیم مقررات و اتخاذ تمهیدات لازم در حوزه ارتباطات را بر عهده دارد. طبق این سند احراز هویت متقاضیان و مشترکان داخلی و خارجی خدمات ارتباطی ثابت و سیار و خدمات میزبانی، احراز هویت برخطِ موجودیت­‌های بهره‌­بردار خدمات عمومی ارتباطی ثابت، سیار و خدمات میزبانی و ساماندهی و مدیریت نشانی‌­های اینترنتی برعهده این وزارتخانه گذاشته شده است.

همچنین این وزارتخانه ملزم به تدوین پیشنویس طرح تحول و برنامه ملی هویت فضای مجازی ظرف مدت سه ماه و ارائه آن به مرکز ملی فضای مجازی شده است.

متن کامل این سند را می‌توانید از اینجا بخوانید.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *