معاون سابق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات، از علاقمندی ایران برای همکاری در زمینه ICT با افغانستان خبر داد.
به گزارش وبنا به نقل از خبرگزاری صدای افغان، نصرالله جهانگرد معاون سابق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاح نمایشگاه فنآوری کابل، گفت: ایران در چند دهه گذشته در عرصه فنآوری پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
جهانگرد تصریح کرد: اکنون با توجه به مشترکات فرهنگی، تاریخی و مذهبی و گسترش روابط دو کشور، ایران علاقمند است تا ظرفیتهای دانشی خود را با دوستان افغانستانی به اشتراک بگذارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر موتور پیشرفت کشورهای دستاول جهان را فنآوری تشکیل میدهد، افزود: کشورهای جهان اول توانستهاند از راه فنآوری، بهرهوری و ارزش اقتصادی خود را افزایش دهند.
جهانگرد تاکید کرد: تا نیمههای دهه هشتاد درآمد سرانه هیچ کشوری بیش از ۱۰ هزار دلار نبود؛ اما اکنون به لطف فنآوری و تکنولوژی، این رقم به بالاتر از صد هزار دلار افزایش پیدا کرده است.
بر اساس گفتههای جهانگرد؛ بیشترین اقتصادهای بزرگ دنیا هماکنون در دست شرکتهایی است که در عرصه فنآوری و تکنولوژی فعالیت دارند.
محمدرضا بهرامی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل نیز در مراسم افتتاح نمایشگاه بینالمللی فنآوری اطلاعات و ارتباطات کابل گفت: تاکنون نمایشگاههای متعدد ایرانی در افغانستان راهاندازی شدهاند؛ اما این نخستین نمایشگاه فنآوری مشترک میان هر دو کشور است.
وی نیز به جایگاه فنآوری در دنیای امروزی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ثروت کشورها را منابع زیرزمینی و طبیعی آنان تشکیل نمیدهد، بلکه فنآوری و مغز انسانی در این عرصه سخن اول را میزند.
سفیر ایران در کابل تاکید کرد: مهمترین دارایی کشورهای پیشرفته و جهان اولی را دانششان تشکیل میدهد.
بهرامی یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران نیز در عرصه فنآوری پیشرفتهای زیادی داشته و جمعیت ۸۰ میلیونی خود را همگام با کشورهای پیشرفته ساخته است.
نخستین نمایشگاه بینالمللی فنآوری اطلاعات و ارتباطات افغانستان با نام «آریانا آیسیتی ـ «Ariana ICTبا شراکت کنسرسیوم ایریانا از جمهوری اسلامی ایران و صیام بزنس از افغانستان و همچنین حضور ۶۰ شرکت از دو کشور، از دیروز سهشنبه برای سهروز در کابل راهاندازی شد.