در روزهای گذشته سرویس امنیتی گوگلپلی به کاربرانی که از تلگرام طلایی و هاتگرام استفاده می کردند هشدار داده و از کاربران درخواست کرده تا اقدام به حذف این اپلیکیشن ها کنند. این هشدار محدود به پیشنهاد حذف نماند و این اپلیکیشن ها به طور خودکار از گوشی کاربران و همچنین از کافه بازار حذف شدند.
با گذشت چند روز از این موضوع حالا کاربران هنگان نصب برخی اپلیکیشن ها از کافه بازار، با پیغام هشدار گوگلپلی پروتکت مواجه می شوند.
به گزارش وبنا، کافه بازار در این مورد توضیحاتی به توسعه دهندگان داده است که در زیر قابل مطالعه است:
برنامه در هنگام نصب توسط گوگل ناامن شناخته شده و کاربر با خطای زیر مواجه خواهد شد:
«سپر ایمنی گوگل، برنامهنویس این برنامه را نمیشناسد. برنامههایی که برنامهنویس ناشناخته دارند، گاهی اوقات میتوانند ناامن باشند»
مشکل Blocked by Play Protect چه زمانی رخ میدهد و گوگل چگونه یک برنامه را شناسایی میکند؟
بصورت کلی در هنگام نصب برنامههایی که از targetSdkVersion پایین استفاده نمودهاند یا دسترسیهای حساسی در فایل Manifest خود دارند، شاهد این مشکل خواهیم بود.
برای تست برنامه لازم است برنامه بر روی یک گوشی همراه دارای GooglePlay فعال که به اینترنت متصل است نصب گردد، سپس گوگل برنامه شما را بررسی میکند و امضاء برنامه را فاقد اعتبار تشخیص میدهد. بنابراین هر کاربری که اقدام به نصب برنامه شما نماید با هشدار Blocked by Play Protect مواجه خواهد شد.
توجه: با توجه به اینکه امکان انتشار برنامههایی که در طول فرآیند نصب و اجرا با خطا یا باگ مواجه میشوند در کافهبازار وجود ندارد، لازم است این مورد بررسی و رفع گردد.
ممکن است در ابتدا خطا نمایش داده نشود و پس از افزایش تعداد دانلود ونصب برنامه کاربر با خطا مواجه گردد، بنابراین عدم نمایش خطا پیش از انتشارز آن در کافهبازار، دلیل بر امن بودن برنامه از نظر گوگل نخواهد بود.
نگاه کلی به روشهای رفع خطا
روش اول
در این روش میبایست در قسمت امضاء (sign) برنامه، فرم را کامل و صحیح وارد نموده و در نهایت در فیلد کد کشور (IR) را وارد نمایید.
راهنمای تکمیل فرم مربوط به sign برنامه:
Alias: نام مستعار
Password: رمز کلید
Confirm: تایید رمز وارد شده
Validity: تاریخ انقضا
First and Last Name: نام و نام خانوادگی
Organizational Unit: سمت سازمانی
Organization: نام سازمان یا شرکت
City or Locality: محل سکونت
State or Province: استان
Country Code: کد کشور را IR وارد نمایید.
احتیاط: توجه نمایید تغییر امضا برنامه، ممکن است حداکثر تا ۳ روز این مشکل رو رفع نماید و مجدد شاهد بروز این خطا باشیم.
روش دوم
ابتدا به صفحه Play Protect Appeals بروید و از طریق فرم موجود در این بخش اقدام به ارسال درخواست رفع خطا نمایید.
راهنمای تکمیل فرم Play Protect Appeals:
Email address: آدرس ایمیل
Developer name: نام توسعهدهنده
Application package name : نام بستۀ برنامه
URL to download your APK file: آدرس لینک مستقیم دانلود برنامه
یادداشت: درفیلد «URL to download your APK file» میبایست لینک دانلود مستقیم برنامه را وارد نمایید تا تیم گوگل بتواند برنامه را دریافت و بررسی نماید، همچنین میتوانید به کمک این سایت اقدام به آپلود و دریافت لینک برنامه نمایید.
Additional information to support your appeal: توضیحی در مورد برنامه به زبان انگلیسی
و کلیک بر روی گزینۀ SUBMIT
پس از کلیک بر روی گزینۀ SUBMIT میبایست، ایمیلی تحت مضمون تصویر زیر دریافت نمایید که به منزله دریافت موفق برنامه شما توسط تیم گوگل جهت بررسی است.
احتیاط: پس از ارسال درخواست و تکمیل فرم به هیچ وجه نام بسته(Package name) و امضاء(Sign) برنامه را تغییر ندهید. توجه داشته باشید در صورت تایید برنامه، هیچ ایمیلی از جانب گوگل برای شما ارسال نخواهد شد و تنها در صورت عدم تایید دلایل رد برنامه ارسال میشود و تایید یا عدم تایید درخواست شما ممکن است سه الی هفت روز به طول بیانجامد.
و در آخر پیشنهاد ما به شما استفاده از روش دوم است، که یک روش اصولی و دائمی برای رفع این خطاست.