مجری طرح ۵G مطرح کرد؛

آمادگی مرکز تحقیقات مخابرات برای سرمایه گذاری در نسل پنجم موبایل

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸

مجری طرح نسل پنجم شبکه ارتباطی (۵G ) از آمادگی مرکز تحقیقات مخابرات برای سرمایه گذاری مشترک در جهت پیاده‌سازی و بهره‌برداری از بستر تست ۵G و Beyond ۵G خبر داد.

به گزارش وبنا به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر رقیه جدا با اشاره به طرح نسل پنجم شبکه ارتباطی (۵G) اظهار داشت: تدوین نقشه راه این فناوری به عنوان یکی از محورهای تعریف شده از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از خرداد ۹۵ آغاز شد و در اردیبهشت ۹۶ به پایان رسید.

وی افزود: در ادامه طرح ۵G، پروژه پیشنهاد مقررات رگولاتوری برای ارائه خدمات ۵G در کشور، به کارفرمایی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تاریخ تیرماه ۹۶ تا اسفند ۹۷ در این پژوهشگاه به انجام رسیده است؛ نتایج به دست آمده از این پروژه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه شده تا در کمیسیون ذیربط در قالب مقررات قابل اجرا، بررسی شده و به تصویب برسد.


جدا با اشاره به برخی موارد قابل بررسی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خاطرنشان کرد: مقررات مورد نیاز برای اپراتورها جهت ارائه سرویس‌های ۵G و طیف‌های کاربردی برای این فناوری، و نیز بازیگران جدید و تعاملات بین آنها از جمله مواردی است که در این کمیسیون بررسی می‌شود.

مجری طرح نسل پنجم شبکه ارتباطات از آمادگی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سرمایه گذاری مشترک با دیگر ذی‌نفعان جهت پیاده‌سازی و بهره‌برداری از بستر تست ۵G و Beyond ۵G خبر داد و گفت: هدف از این پروژه این است که ارائه‌کنندگان سرویس و راه‌حل‌های مخابراتی ضمن آشنایی با محیط ۵G، بتوانند سرویس‌ها و خدمات مورد نظر خود را در آن مورد تست و ارزیابی قرار داده و به مرحله تجاری‌سازی و ارائه عمومی آنها نزدیک شوند.

وی تاکید کرد: همچنین، نهادهای مقررات گذار و تحقیقاتی نیز می‌توانند با بهره گیری از امکانات این بستر تست، نسبت به پیگیری محورهای کاری و پژوهشی مرتبط اقدام کنند. این بستر تست می‌تواند به طور بالقوه به عنوان بخشی از شبکه ارتباطی کشور نیز استفاده شود.

جدا گفت: در حال حاضر این آمادگی وجود دارد که با هر یک از نهادهایی که می‌توانند در این پروژه تست ایفای نقش کند، مشارکت شود.

مجری طرح نسل پنجم شبکه ارتباطی همچنین از اجرای پروژه پیاده‌سازی شبکه خود سازمانده با رویکرد ۵G مجهز به هوش مصنوعی خبر داد و افزود: هدف پروژه مذکور، ایجاد بستری برای تحقق الزامات مدیریت شبکه مخابراتی ۵G از جمله هوشمندسازی و مجازی‌سازی عملکردهای شبکه است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ICT خاطرنشان کرد: قابلیت نرم‌افزاری، هوشمندی و خود سازماندهی این شبکه، امکان به کارگیری آن در قالب شبکه Private LTE به خصوص برای مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله که شبکه‌های ارتباطی با مشکل مواجه می‌شوند، را فراهم می‌آورد.

وی با اشاره به ایجاد فروم ۵G در مرکز تحقیقات مخابرات گفت: این فروم اولین و تنها فروم تخصصی مربوط به نسل پنجم مخابرات سیار در ایران است که توانسته با گرد هم آوردن متخصصان و نخبگان حوزه ICT و بازیگران تأثیرگذار از جمله پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اپراتورهای ثابت و همراه و همچنین دانشگاه‌های مطرح، در ۳۵ جلسه به برخی تجارب کاربردی و مفیدی دست یابد که می‌تواند به تسهیل روند اجرای نسل پنجم شبکه ارتباطی در کشور کمک کند.

به گزارش مهر، در فناوری‌های آتی که با عنوان ۶G نمود پیدا می‌کند، هوش مصنوعی نقش پررنگی داشته و از اولویت‌های این فناوری محسوب خواهد شد. لذا پروژه شبکه خود سازمانده با رویکرد ۵G مجهز به هوش مصنوعی، می‌تواند نوعی گام رو به جلو به شمار رود.

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *