نماینده وزیر ارتباطات در کارگروه رفع موانع کسبوکارهای مجازی، صبح امروز (۱۰ دی) با ارسال نامهای خطاب به معاون حقوقی رییس جمهوری، خواستار جلوگیری از فیلترینگ بیش از ۶۰ سایتی شد که روز گذشته توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهدید به فیلتر شده بودند.
بر اساس متن نامه ای که امیر ناظمی، نماینده وزیر ارتباطات در کارگروه کاهش موانع کسبوکارهای مجازی در توییتر خود منتشر کرده است، این تصمیم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برخلاف احکام شیوهنامه تشکیل و نحوه عمل کارگروه کاهش موانع کسبوکارهای مجازی از طریق ساماندهی و کاهش شکایات دستگاهها به طرفیت آنها بوده است. نماینده وزیر ارتباطات در کارگروه کاهش موانع کسبوکارهای مجازی در این نامه درخواست کرده است تا معاون حقوقی رییس جمهور به عنوان رییس این کارگروه با قید فوریت و استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود و تعامل میان دستگاههای دولتی، ذینفعان و دعوت از نمایندگان بخش خصوصی در خصوص فیلترینگ سایتهای رزرو اقامتگاههای غیر هتلی تصمیمات لازم پیش از فیلترینگ گرفته شود.
روز پنجشنبه (۶ دی ماه) نامهای در فضای مجازی منتشر شد که در آن شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی خطاب به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ۷۰ سایت غیر مجاز در حوزه اقامتگاههای غیرهتلی را معرفی کرده بود.
روز شنبه (۸دی) نیز برخی از مدیران سایتهای گردشگری و رزرو اقامتگاه اعلام کردند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تماس با مدیران این سایتها به آنها مهلت داده که در صورت حذف نکردن نام «اقامتگاههای غیر هتلی» از سایت خود، آنها را فیلتر خواهد کرد.
با وجود تعیین مهلت برای این کسبوکارها، سایت «وادیرو» که در زمینه رزرو اقامتگاه به صورت آنلاین فعالیت دارد فیلتر شد.
این اقدام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و فیلتر شدن یکی از کسبوکارهای آنلاین در این حوزه در حالی اتفاق افتاده است که از ۲۵ آذر ماه معاونت حقوقی ریاست جمهوری به کلیه دستگاههای اجرایی در بخشنامهای اعلام کرده بود که هیچ یک از آنها حق ندارند شکایت خود از کسبوکارهای مجازی را بدون ارجاع به کمیته رفع موانع کسبوکارهای الکترونیکی به طور مستقیم به دادستانی ارسال کنند.
متن نامه نماینده وزیر ارتباطات در کارگروه کاهش موانع کسبوکارهای مجازی:
نماینده وزارت ارتباطات در کارگروه رفع موانع کسبوکارهای مجازی در نامه خود به معاون حقوقی رییس جمهوری تاکید کرده است که بر اساس ماده ۳ شیوهنامه تشکیل و نحوه عمل کارگروه کاهش موانع کسبوکارهای مجازی، شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهارنگردی که وابسته به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است باید درخواست خود را برای رسیدگی به کمیته تخصصی این کارگروه ارائه و دلایل خود را برای فیلترینگ این سایتها بیان کند. همچنین باید امکان دفاع نمایندگان این سایتها بر اساس تبصره ماده ۹ این شیوه نامه فراهم شود.
به گفته ناظمی، مطابق با ماده ۱۰ این شیوهنامه برای شکایت دستگاهها از کسبوکارهای مجازی، باید مورد شکایت در این کارگروه بررسی شده و تصمیمنامهای برای آن صادر شود.
نماینده وزیر ارتباطات تاکید کرده است در صورت فیلتر شدن این سایتها، این اقدام نه تنها بر خلاف مصوبه هیات وزیران مورخ ۳ بهمن ۱۳۹۶ است، بلکه موجب عدم هماهنگی دستگاههای دولتی در مواجهه با کسبوکارهای نوپا میشود. ناظمی همچنین تاکید کرده است در صورت فیلتر شدن چنین کسبوکارهایی به علت ناکارآمدی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و طولانی بودن روند رسیدگی قضایی عملا بسیاری از کسبوکارهای ایجاد شده نابود میشوند.
منبع: پیوست