چهارمین جلسه کارگروه تخصصی بانکداری، پرداخت و خدمات الکترونیک به میزبانی اداره کل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر امروز (سه شنبه) برگزار شد.
به گزارش وبنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (سه شنبه) جلسه کارگروه تخصصی بانکداری، پرداخت و خدمات الکترونیک با حضور حمیدرضا احمدیان مدیرکل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهدی فقیهی دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی ریاست جمهوری، عبادی دبیر انجمن فین تک، مروج نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار، نعمتی نماینده بیمه مرکز، محمدبیگی نماینده بانک مرکزی و تعدادی از نمایندگان بخش های خصوصی و کسب و کارهای نوپا برگزار شد.
در حاشیه این جلسه حمیدرضا احمدیان مدیرکل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات گفت: این وزارتخانه سعی دارد تا در کنار شرکت ها و کسب و کارهای نوپا حضور پیدا کرده و صحبت ها و مشکلات آنها را بشنود تا در حیطه فعالیت های خود برای رفع مشکلات و تسطیح مسیر آنها اقدام کند.
وی با بیان اینکه تنها چهار ماه از شروع جلسات این کارگاه می گذرد، افزود: در همین مدت توانستیم توجه بیمه مرکزی را به حمایت از کسب و کارهای نوپا مضاعف کرده و در حوزه بازار سرمایه مسایل مرتبط با این بخش را با راه اندازی سند باکس و باهمکاری فرابورس تا حد زیادی مرتفع شود.
احمدیان همچنین خبر جذب سرمایه خارجی توسط دو استارت آپ پرداخت یار را تایید کرد.
در این جلسه ابتدا مهدی فقیهی دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت استارت آپ ها و گروه های فعال در حوزه فناوری اطلاعات در حوزه ایجاد اشتغال به بیان اصلی ترین چالش های موجود در حوزه فضای مجازی اشاره کرد و گفت: باید به صورت گام به گام به یک وحدت رویه برسیم تا بتوانیم با بازیگران دیگر این حوزه برای رفع مشکلات پیش رو اقدام کنیم.
وی تشکیل این جلسات را در رسیدن به یک چارچوب و همگرایی بسیار مهم ارزیابی کرد و از برگزاری جلسه آینده با حضور دبیر کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات مجلس شورای اسلامی خبر داد تا مطالبات فعالان فضای مجازی و استارت آپ ها مطرح و در مورد آن جمع بندی صورت گیرد.
نماینده بانک مرکزی نیز گزارشی وضعیت سامانه شاپرک ارایه کرد و بعد از آن دبیر انجمن فین تک ها در ارایه مطالعه ای تحت عنوان بررسی استارت آپ ها حوزه بانکی و پرداخت و چالش های آنها، گفت: ۱۰۰ تا ۱۱۰ استارت آپ در انجمن فین تک عضو هستند که بیشتر آنها در حوزه ارایه درگاه پرداخت و API ها و پایانه های کارتخوان فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه استارت آپ های بانکی و حوزه پرداخت کمتر از یک درصد GDP کشور هستند، افزود: این درحالیست که از نظر اجتماعی این استارت آپ ها تاثیرگذاری بسیاری دارند چراکه چیزی حدود ۳۰۰هزار کسب و کار خانگی تحت تاثیر آنها هستند که با در نظر گرفتن فعالیت به طور متوسط پنج نفر در این استارت آپ پس یک و نیم میلیون نفر تحت تاثیر استارت آپ های حوزه بانکی و پرداخت هستند.
عبادی با بیان اینکه ۷۵۰ سایت خارجی دسترسی ایرانیان را به خدمات خود قطع یا در شرف آن هستند، اظهار کرد: بعد از فیلترینگ که مهمترین چالش کسب و کارهای نوپا به شمار می رود، مسدود سازی حساب ها مشکل بعدی است که باعث قطع اعتماد کاربران می شود.